Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chisu si Nemirschi s-au intrecut la pescuit

ro

25 May, 2009 17:17 1245 Marime text

Timp de trei zile, de vineri până duminică, pescari profesionişti, dar şi vedete au participat la  prima ediţie  de pescuit sportiv organizată în Deltă de Asociaţia Salvaţi Delta. La concurs au mai participat, pentru a susţine campania, şi Gică Popescu, Dan Chişu şi Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Nicolae Nemirschi.

„Îl prind, îl pup şi îi dau drumul". Acesta a fost sloganul primei ediţii de pescuit sportiv Stuffish la care participanţii au avut un singur scop: să le dovedească locuitorilor Deltei că este necesară dezvoltarea unor activităţi care să nu afecteze mediul. Toate ştiucile prinse în concurs au fost pupate, apoi eliberate, ne arată realitatea.net.

Pescarii au prins, până ieri dimineaţa 159 de ştiuci, adică aproape 100 de kilograme, care însă au fost aruncate înapoi în apă. Printre cei care au participat la competiţie s-au numărat reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Delta, preşedintele Liviu Mihaiu şi directorul Costel Popa, aceştia evidenţiind motivul pentru care este foarte important ca pescuitul industrial să fie înlocuit cu cel sportiv. „Facem Stuffish pentru că prin pescuit industrial vedem cât de bine o duc oamenii Deltei. Despre asta e vorba. Prin pescuitul industrial nu se dezvoltă comunitatea, se dezvoltă doar braconierii. Facem acest lucru pentru a demonstra practic că se poate" , a declarat Costel Popa, director Asociaţia ,,Salvaţi Delta".

Ca la orice competiţie au existat şi premii, a căror valoare s-a ridicat la 8.000 de euro. Sumele au fost însă donate comunităţilor din Deltă pentru finanţarea unor proiecte de dezvoltare locală: investiţia într-o afacere cu împletituri din stuf, renovarea unui dispensar şi reabilitarea unei şcoli.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii