Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru spune că îşi va respecta promisiunea făcută. Se rupe PDL? Tudorel Chesoi nu este dorit în grupul de consilieri ApC

ro

14 Jun, 2012 01:00 2426 Marime text
cap_3.jpgMai mulţi membri PDL sunt nemulţumiţi din cauza faptului că unul dintre mandatele de consilier în CL Constanţa va reveni PNŢCD, în conformitate cu prevederile alianţei electorale (Alianţa pentru Constanţa) parafate de preşedinţii PDL, respectiv PNŢCD, Christian Gigi Chiru şi Tudorel Chesoi, înaintea debutului campaniei electorale. Protocolul prevedere că părţile convin ca unul dintre mandatele eligibile de consilier local, respectiv poziţia a treia, să revină PNŢCD după alegerile locale, în funcţie de scorul obţinut de ApC. Rezultatele sunt deja cunoscute, alianţa nu a reuşit să performeze şi cel mai probabil puţinele mandate obţinute de aceasta determină acum animozităţi în interiorul ei.

Singurul care pare decis să respecte termenii şi condiţiile protocolului este preşedintele PDL, Christian Gigi Chiru, care a declarat că este un om de onoare, care-şi respectă promisiunile şi, prin urmare, PNŢCD va primi mandatul eligibil. „Eu îmi respect cuvântul dat. Dacă există nemulţumiri în rândul colegilor mei este de datoria mea să le rezolv şi o voi face. Cred că problema susţinătorilor mei nu stă într-un mandat de consilier local. Nu suferă nimeni pentru atâta lucru, mă refer la cineva din echipa mea", a comentat Chiru. Liderul democrat-liberal a mai spus doar că nu înţelege de ce un preşedinte de partid se limitează la un post de consilier local, însă, a continuat Chiru, „este opţiunea preşedintelui Chesoi".

Chesoi: „Nu-mi permit ca PNŢCD să stea pe bară alţi 4 ani"

La rândul său, liderul PNŢCD, Tudorel Chesoi, cel care urmează să devină consilier local pentru următorii patru ani, spune că nu are de gând să renunţe la mandatul de ales local, aspect sugerat de unii democrat-liberali, deoarece consideră că-l merită cu prisosinţă. „Am muncit timp de 8 ani de zile, nu-mi permit ca PNŢCD să nu fie reprezentat încă 4 ani în administraţia locală". Întrebat de unde crede că i se trage „antipatia" unor democrat-liberali constănţeni, Chesoi crede că totul a plecat de la protocolul de susţinere semnat de formaţiunea sa cu independentul Radu Cristian, fost candidat pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia. „Am avut iniţial un protocol cu Zanfir Iorguş, pe care l-am denunţat, şi în timpul campaniei am decis să mergem pe mâna lui Radu Cristian. Aici au început neînţelegerile şi presiunile. De aici mi se trage antipatia, dacă putem vorbi despre aşa ceva", a mai spus Chesoi.

Ţărănistul se grăbea încă de ieri să-şi revendice mandatul de ales local la Biroul Electoral Municipal, însă a fost întors din drum de o reprogramare de ultimă oră.

„Se cam grăbeşte cu acest mandat", susţin unele voci din interiorul PDL. Chesoi le răspunde că pe unde a fost şi-a lăsat loc de bună ziua şi nu crede că va avea probleme cu validarea mandatului. Însă vom trăi şi vom vedea...

mandate_pdl_cl_-_pdl_bpj.jpg

Un tânăr merită un loc în Consiliul Local!

Mai mulţi democrat-liberali, după cum aminteam şi la începutul materialului, au ca obiectiv fie determinarea lui Chesoi să renunţe la mandat, fie împiedicarea validării mandatului acestuia. Motivele ţin de rezultatele slabe obţinute de PNŢCD şi de neimplicarea corespunzătoarea în campania electorală a Alianţei pentru Constanţa. Aceştia doresc ca cel de-al patrulea mandat al ApC să revină unui tânăr care să fie motivat să muncească pentru partid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ucseer 14 Jun, 2012 09:46 Cel care se bucura cel mai mult, este Mazare, pentru ca are in Chesoi, cel mai loial slujitor, asa cum a fost si in legislaturile cand a mai fost consilier.
  • c. neagoe 14 Jun, 2012 08:46 Nu cred ca un ins precum Iorgus , poate determinna pe DL. Chiru sa-i semene ! Pentru ca PNTCD-ul l-a sustinut pe dl. Radu Cristian , a amenintat ca va trage sfori pentru a nu fi validat dl Chesoi . Nu va tine , si nu vei mai fi primar in vecii vecilor . Mai grav este faptul ca se va afla cum ai facut avere .
  • ady 14 Jun, 2012 08:41 Bravo Chirule , ai dovedit ca esti om de cuvant , nu sclavul partidului ! Succes in continuare !