Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru - „Ne propunem un target pe care îl putem realiza" ARD Constanţa ţinteşte 25% la parlamentare (galerie foto)

ro

31 Oct, 2012 01:34 3942 Marime text
candidati_ard_candidati.jpgCandidaţii Alianţa România Dreaptă (ARD) Constanţa sunt, de ieri, oficial în competiţia parlamentară din 9 decembrie. 13 dintre cei 14 aspiranţi la un mandat de parlamentar şi-au depus candidaturile la Biroul Electoral Judeţean. Singurul absent, al cărui dosar de candidatură a fost depus în lipsă, a fost Dănuţ Culeţu, liderul Forţei Civice, Filiala Constanţa, candidat în Colegiul 9 Camera Deputaţilor.

13 dintre cei 14 aspiranţi ai ARD Constanţa s-au prezentat, ieri, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) pentru a-şi depune candidaturile. Este vorba despre Stelian Gima (Colegiul 1), Camelia Pleşca (Colegiul 2), Tudor Şerban (Colegiul 3), Constantin Chirilă (Colegiul 4), Zanfir Iorguş (Colegiul 5), Iustin Fabian Roman (Colegiul 6), Oana Maria Florea (Colegiul 7), ţărănistul Andrei Gheorghe, prim-vicepreşedinte al PNŢCD Constanţa (Colegiul 8) şi Florin Gheorghe (Colegiul 10). Candidatul ARD în Colegiul 9, Dănuţ Culeţu, lider al Forţei Civice la Constanţa, nu a fost prezent la depunerea candidaturilor.

candidati_ard_candidati_1.jpgCandidaţii la un mandat de senator - Florian Constantin (Colegiul 1), Tănase Barde (Colegiul 2), Gheorghe Măndilă (Colegiul 3) şi Gigi Chiru (Colegiul 4) - au fost, de asemenea, prezenţi.

Ulterior depunerii candidaturilor, liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, a declarat: „Prezentăm electoratului o echipă omogenă, cu tineri instruiţi, pregătiţi să ridice calitatea vieţii politice din Constanţa, dar şi cu oameni cu experienţă foarte mare în administraţia publică. În perioada campaniei electorale fiecare candidat al ARD-ului va prezenta priorităţile colegiului pe care candidează".

„Alternativa la actuala guvernare PSD"

Chiru a declarat că scorul pe care ARD îşi propune să-l obţină la Constanţa în contextul alegerilor generale este de 25%: „Cu siguranţă că target-ul de 25% al ARD Constanţa este unul realist. Echipa ARD, viitorii parlamentari ARD cu siguranţă vor constitui alternativa la actuala guvernare PSD. Putem să ne propunem tot felul de target-ul ireale. Noi preferăm să fim cu picioarele pe pământ şi să ne propunem un target pe care îl putem realiza".

Întrebat despre motivele pentru care ARD-ul trebuie să fie, în opinia sa, votat la scrutinul din 9 decembrie, preşedintele democrat liberalilor constănţeni a declarat: „USL-ul este pe val. De aceea, o opoziţie funcţională la Constanţa este importantă pentru că, în opinia noastră, vârful crizei va fi înregistrat în perioada 2012-2013, 2013-2014. În opinia noastră, o guvernare de dreapta a confirmat că politicile de dreapta pot fi garanţia unei stabilităţi economice".

„Am plecat de la 2% notorietate"

Constantin Chirilă, deputatul Colegiului 4, aspirant la un nou mandat parlamentar, a declarat că pleacă „optimist, cu gânduri bune" în campania electorală. „Dacă n-aş fi fost optimist n-aş fi făcut ce-am făcut şi acum patru ani: am plecat de la 2% notorietate, pentru că nu era gândul meu să mă reped în politică. Dacă am început să lucrez pentru oameni sper să aibă încredere în continuare să duc mai departe ceea ce am început. Sper să nu-i dezamăgesc, dar până la urmă votul este cel care va hotărî".

Nu în ultimul rând, deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş, de asemenea candidat pentru un nou mandat pe acelaşi colegiu, a afirmat, după depunerea candidaturii, că în colegiul său „va fi o luptă dură". Amintim că pe Colegiul 5, din partea USL, candidează liberalul Victor Manea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. Cu toate acestea, democrat liberalul Zanfir Iorguş s-a declarat optimist.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MIHAI 01 Nov, 2012 06:51 SUCCES DOMNULE CHIRU ,EU SI PRIETENII VA SUSTINEM !