Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru cere anularea autorizatiei foisorului din Mangalia

ro

17 Dec, 2009 00:42 1344 Marime text
gigi_chiru.jpgDupă ce ieri, aduceam la cunoştinţă faptul că şeful Inspectoratului Teritorial de Construcţii, Gigi Chiru, a dispus verificarea legalităţii construcţiei din parcul aflat în faţa Sanatoriului Balnear din Mangalia, ieri, directorul a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu privire la construcţia care a continuat chiar şi după oprirea acestora de către organele de control.

Directorului ITC a sesizat Parchetul cu privire la faptul că Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, cea care a eliberat autorizaţia de construcţie a foişorului pentru vârstnici din parcul Sanatoriului din Mangalia, se face vinovată de faptul că au îngăduit executarea lucrărilor după dispunerea opririi acestora de inspectorii ITC. În plus, Chiru a înaintat şi prefectului Claudiu Palaz o solicitare prin care a cerut analizarea situaţiei în vederea anulării în contencios-administrativ a autorizaţiei de construcţie a foişorului. „Am trimis către Prefectură o adresă cu propunerea de anulare a autorizaţiei şi am cerut primăriei să se pună în legalitate cu autorizaţia de construcţie", a subliniat Chiru. Parchetul urmează să analizeze cazul şi să stabilească dacă există elemente care să ducă la declanşarea urmăririi penale.

foisor.jpgÎn plus, şeful ITC a dispus şi aplicarea a trei amenzi usturătoare, însumând 15.000 de lei. Până la sfârşitul anului, dar şi în ianuarie, inspectorii ITC vor continua să verifice dosarele de autorizare a lucrărilor de construcţii de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii