Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chirilă - „În PDL trebuie să dispară dizidenţa municipiului de judeţ" Din nou preşedinte după 12 ani şi după un traseu previzibil PD- PNL-PUR-PD

ro

20 Jun, 2012 02:47 1546 Marime text
chirila_pdl_Constantin_Chirila_02.jpgStatutar sau nu, organizaţia municipală a PDL Constanţa a fost decapitată prin votul membrilor Biroului Permanent Judeţean. Deputatul Maria Stavrositu, liderul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, a fost demisă din funcţie, în timp ce Biroul Municipal a fost dizolvat. Două vorbe nu mai fac acum nici doi bani, scopul a fost atins mult prea facil şi cam la dos. Sancţionarea Mariei Stavrositu vine ca urmare a poziţiilor publice dure la adresa conducerii organizaţiei, căreia i-a cerut demisia în câteva rânduri în urma rezultatelor obţinute în alegeri.

Chirilă s-a trezit preşedinte la municipiu, la propunerea colegilor

Nici măcar deputatul Constantin Chirilă nu a fost prezent luni seară la şedinţa Biroului Permanent Judeţean, acesta fiind informat prin telefon atât în privinţa deciziilor adoptate, cât şi în legătură cu cea mai nouă responsabilitate, aceea de a coordona interimar Biroul Permanent Local. Fără surplusuri de comentarii, vă invit să ne amintim ce declara deputatul Chirilă în toamna anului trecut, când a intrat în competiţia oficială pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale: „Candidez la preşedinţia organizaţiei municipale pentru a pune capăt partizanatelor, a găşculiţelor din organizaţie şi pentru a continua reorganizarea, să fim o echipă, aşa încât la alegeri să avem rezultate bune", a declarat Constantin Chirilă. O lună mai târziu de la această declaraţie de presă, Chirilă se retrăgea din competiţie, cu precizarea: „Nu a fost o decizie pe care am luat-o singur, ci împreună cu colegii care mi-au propus iniţial acest lucru şi care mi-au fost alături în tot acest timp". Competiţia a fost câştigată atunci de Maria Stavrositu, după o contestaţie la Comisia de Statut, Etică şi Litigii şi cu o mână de ajutor, de ce nu, din partea Centrului.

După 12 ani...

Constantin Chirilă a mai fost preşedinte al organizaţiei municipale a PDL o scurtă perioadă, în intervalul 1999 - 2000, fiind asimilat ca unul dintre liderii care au învăţat multe, pentru că a stat mult timp în spatele lui Stelian Duţu. De altfel, Chirilă l-a urmat pe Duţu în PNL în toamna lui 2000, înainte de alegerile parlamentare, apoi, în 2001 - în PUR (Partidul Umanist Român, actualul Partid Conservator) şi au revenit înapoi în PD în primăvara anului 2003. În 2003, prin vot statutar în cadrul unor alegeri, este ales preşedinte al organizaţiei municipale prietenul deputatului Chirilă, Adrian Manole. Aceste date statistice nu mai sunt cunoscute astăzi decât de vechii membri de partid, foarte puţini la număr din nefericire pentru actualul PDL.

Vizează un colegiu parlamentar din Constanţa

Chirilă este în acelaşi timp şi deputat în colegiul care are arondate oraşele Murfatlar, Negru Vodă şi Ovidiu, precum şi comunele Albeşti, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Comana, Dumbrăveni, Mereni şi Poarta Albă. O dublă responsabilitate pentru parlamentarul constănţean, care are de gestionat atât activitatea de la municipiu, cât şi un colegiu destul de stufos. Odată cu preluarea organizaţiei municipale, deputatul şi-ar putea schimba planurile de candidatură pentru această toamnă electorală, potrivit surselor politice. Oficial, Chirilă spune: „Doar împreună cu Biroul vom decide şi vom stabili cine şi unde va candida". Foarte fin răspunsul, trebuie să recunoaştem, mai ales că nu este prima dată când transpare această dorinţă a deputatului, care îşi propune să-i adune la aceeaşi masă pe toţi democrat-liberalii autentici, astfel încât să dispară dizidenţa municipiului de judeţ!"

Chirilă, tras pe linie moartă?

Considerat om de linia a doua, dar niciodată de umplutură, Constantin Chirilă şi-a dorit întotdeauna mai mult chiar şi în plan politic. Gurile rele susţin că nominalizarea sa în fruntea municipiului, chiar şi ca interimar, va însemna „îngroparea" eficienţei sale politice, care tindea să-şi dorească mai mult, poarte chiar conducerea organizaţiei. Printr-o singură mutare, preşedintele Chiru pare că vrea să-şi asigure liniştea pentru următoarea perioadă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii