Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar si alianta cu diavolul este buna cand vine vorba despre PSD

ro

03 May, 2004 00:00 782 Marime text

Liberalii nu vor face compromisuri

Conducerea Prefecturii Constanta continua sa-i hartuiasca pe candidatii la primarii * Chiar daca procedura privind depunerea candidaturilor a fost modificata, liberalii vor depune liste complete de candidati in toate localitatile judetului * Liberalii vor fi pe baricade pana la numararea ultimului buletin de vot * Nici un fel de negocieri post-electorale cu PSD pentru functii in administratiile locale si judeteana

Conducerea filialei judetene Constanta a PNL a anuntat, ieri, candidatii la functiile de consilieri municipali la Constanta si judeteni, precum si candidatii la primariile si consiliile locale din judet, asa cum au fost aprobati de Comitetul teritorial de validare al PNL Constanta. Presedintele organizatiei judetene, Puiu Hasotti, a precizat ca puterea a gasit o noua modalitate de a pune bete in roate partidelor aflate in opozitie cu PSD. Hasotti a condamnat adoptarea ordonantei de urgenta prin care, in afara de candidatii la primarii si consilii judetene, reprezentantii partidelor angajati in campania electorala pentru consiliile locale de la municipii, orase si comune trebuie sa depuna, printre altele, declaratii de acceptare, de avere si cele privind relatia cu Securitatea. Noile cerinte nu fac, in opinia presedintelui PNL Constanta, decat sa ingreuneze procedurile legate de depunerea candidaturilor. De asemenea, Hasotti si-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea fraudarii alegerilor. Conducerea organizatiei judetene este decisa sa acorde tot sprijinul reprezentantilor liberalilor in sectiile de votare pentru a evita orice tentativa de depreciere a rezultatului alegerilor. Hasotti si-a motivat afirmatia prin informatiile ce i-au parvenit din teritoriu, conform carora, in diferite localitati, s-a trecut la colectarea documentelor de identitate a unor cetateni, ce urmeaza sa fie folosite de mai multe ori in procesul de votare sau intocmirea de tabele nominale unde semnaturile confirma votul pentru un anumit partid.

Orice alianta impotriva PSD este buna

In ceea ce priveste negocierile post-electorale privind ocuparea unor functii in administratiile locale si judeteana, Hasotti a declarat: "M-as alia si cu diavolul, impotriva PSD". Presedintele PNL Constanta a mai sustinut ca a fost pus la curent in legatura cu presiunile pe care reprezentantii PSD le exercita, chiar in pragul campaniei electorale, asupra unor primari liberali care candideaza pentru un nou mandat. Sub pretextul lamuririi unor aspecte legate de asa-zise ilegalitati in documente, primarul unui oras a fost "invitat" sa clarifice diferite probleme. Convocarea la Prefectura nu va fi onorata. "Domnul prefect sa aplice legea cu mine, daca-i da mana", a declarat Hasotti, care i-a interzis primarului sa se prezinte la intalnirea planificata. Dovada faptului ca liberalii sunt printre primii in preferintele electoratului sunt datele sondajelor de opinie, considerate de conducerea filialei judetene drept incurajatoare. In opinia liderului PNL Constanta, cetatenii trebuie sa inteleaga ca absenteismul nu le va rezolva problemele. Doar exercitarea dreptului la vot va determina schimbarea celor ce conduc localitatile si modul in care sunt abordate si rezolvate cerintele comunitatilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii