Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceacireanu, intre semafoarele lui Mazare si DNA

ro

07 Feb, 2009 01:48 3431 Marime text

semafor_1.jpgAcesta este patronul firmei Marca Telecom, care ar putea câştiga un nou contract de mentenanţă a semafoarelor * El este şi inculpat, alături de Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor

Municipalitatea constănţeană se pregăteşte să contracteze, şi anul acesta, servicii de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană. Potrivit reprezentanţilor SCIL Confort Urban SRL, desemnarea firmei care se ocupă de întreţinerea semafoarelor se face anual.

DNA_Bucuresti_sediu_02.jpgConsiliul Local este unic acţionar SCIL Confort Urban. Potrivit anunţului de participare, contractul pe care municipalitatea îl pune la bătaie se referă, concret, la servicii de întreţinere şi reparare a semafoarelor, dar nu numai. Valoarea estimată a contractului a fost stabilită, de autoritatea contractantă, la 450.000 lei fără TVA, bani ce vor fi alocaţi de la bugetul local. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul se va derula între 30.03.2009 şi 31.12.2009. Atribuirea se va face prin licitaţie deschisă. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 24 februarie, ora 15.00, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 2 martie, la ora 13.00, la sediul Confort Urban SRL din Piaţa Ovidiu.
Dotarea cu semafoare electrice a municipiului Constanţa a început în 2004 şi s-a încheiat în 2006.

Câştigătoarea din 2008: Marca Telecom

Municipalitatea nu a achiziţionat o dată cu semafoarele şi servicii de mentenanţă, astfel încât, an de an, trebuie să organizeze licitaţie pentru selectarea unei firme care să se ocupe de întreţinerea şi repararea lor. Recent, Confort Urban a mai dotat două intersecţii cu semafoare electrice, este vorba despre intersecţia str. Tulcei cu b-dul Tomis şi de cea de la Delfinariu. Constanţa are, în total, 35 de intersecţii semaforizate, 25 de flash-uri pentru trecerile pietonale şi zece radare. De toate acestea se va ocupa firma care va câştiga licitaţia de luna viitoare.    
Anul trecut, contractul de mentenanţă a fost atribuit firmei Marca Telecom SRL Bucureşti. Pentru întreţinerea şi repararea sistemelor de semnalizare urbană timp de zece luni, firma bucureşteană a încasat de la autoritatea locală 457.698 lei, cu TVA, adică peste 4,5 miliarde de lei vechi.

semafor_14.jpgFirma s-ar încadra şi anul acesta

Dacă va participa la licitaţie, SC Marca Telecom SRL are mari şanse să se încadreze în criteriile stabilite de Confort Urban şi să câştige şi anul acesta, având în vedere faptul că în anunţul publicat în SEAP se precizează că ofertanţii vor prezenta lista principalelor prestări de servicii executate în ultimii trei ani şi se va expune cel puţin un contract similar, în valoare de 450.000 lei, ceea ce societatea are de anul trecut. De asemenea, în anunţ se mai precizează că criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, dar nu în ce priveşte preţul cel mai scăzut, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci în ce priveşte criteriile enunţate în caietul de sarcini, în invitaţia de a prezenta o ofertă sau de a participa la negociere sau în documentul descriptiv.   


Afaceri cu taiwanezi


SC Marca Telecom îi are ca asociaţi pe Mihai Sergiu Ceacîreanu şi pe Liviu Gheorghe Puşcaru, primul dintre ei fiind şi administratorul firmei. Din 2007, firma are punct de lucru în Constanţa. De precizat că Puşcaru şi Ceacîreanu au fost asociaţi cu cinci taiwanezi în SC Kimo Telecom SRL: Yang Li-Mei Wang, Chen-Hsiang Wang, Chien Kang Road, Li-Hsia Yang şi Hsin Yi Road Taipei.

Trimis în judecată, alături de Mazăre şi Borcea

Dar nu de aici le este Ceacîreanu cunoscut constănţenilor, ci din faptul că numele lui apare în rechizitoriul DNA privind retrocedările. Potrivit comunicatului emis la vremea respectivă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, pe 28 octombrie 2008, trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte care ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro - prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Printre cei acuzaţi se numără şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi preşedintele executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea. Aceştia, împreună cu ceilalţi acuzaţi, sunt învinuiţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În dosar sunt implicaţi şi moştenitori ai persoanelor îndreptăţite să primească terenurile, Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe, dar precum şi cesionarii cumpărători de drepturi succesorale, printre care şi Ceacîreanu. Aşadar, cesionarii care au cumpărat drepturile succesorale de la moştenitorii care, potrivit rechizitoriului, nu puteau intra în posesia terenurilor sunt, conform actului de inculpare: Viorel Pană, Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa Habitat şi Ambient SA, Cristian Borcea şi Mihai Camboianu, Bogdan Gabriel Sandu, prin societatea Holland Development Group SA, şi Daniel Ene, Marius Puscaşi, Carmen Puscaşi şi Mihai Sergiu Ceacîreanu, ca persoană fizică, dar şi prin firma sa, la vremea respectivă, New Home Construct SA.

Sute de miliarde pentru Confort Urban


Pe lângă părţile sociale deţinute în SC Marca Telecom SRL, Ceacîreanu mai este asociat, în prezent, în Inclusive Nistor SNC, Trinity Investments SRL, Trinity Holding SRL, Krater SRL, Noco Electra SRL şi Kimo Telecom SRL
Revenind la licitaţia de luna viitoare, suma de 450.000 lei fără TVA, pentru asigurarea mentenanţei semafoarelor, nu este mare pentru Confort Urban, având în vedere că, în ultima şedinţă din 2008 a Consiliului Local, capitalul social i-a fost suplimentat cu suma de 44.089.987 lei (aproape 441 miliarde de lei vechi).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii