Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun astrele, la aniversarea lui Dorel Onaca „O persoană sensibilă, a cărei misiune este să îi ajute pe ceilalţi într-un mod concret"

ro

08 Jul, 2011 00:00 2803 Marime text
cap_6.jpgDorel Constantin Onaca, născut la data de 8 iulie 1965 în Apa, jud. Satu Mare, are Soarele în Rac şi Luna în Scorpion. Concret, aceasta înseamnă că fostul parlamentar PDL şi actualul consul al republicii Bangladesh este o persoană sensibilă, temperamentală, ambiţioasă, cu o intuiţie excepţională, dar care, în acelaşi timp, dă dovadă de o mare tărie de caracter. În contexte negative, nativul poate deveni însă foarte dur, subiectiv, încăpăţânat şi neîncrezător în intenţiile celor din jur.

Unul dintre atuurile sale este charisma, magnetismul personal, prin care reuşeşte să se impună fără prea mari eforturi pe scena publică. În acest sens, un ajutor substanţial primeşte şi din partea conjuncţiei Venus-Mercur în Leu. Aceasta este o combinaţie sociabilă, care conferă talent oratoric şi reuşeşte să „îmblânzească" într-o măsură destul de mare duritatea Lunii în Scorpion.

Mai trebuie să remarcăm şi conjuncţia Lună-Neptun în Scorpion. Aceasta conferă nativului idealism, blândeţe, creativitate, empatie faţă de ceilalţi, altruism, o foarte mare disponibilitate de a-i ajuta pe cei aflaţi la ananghie. Din păcate, nu de puţine ori, aspectul aduce cu sine şi o identificare prea mare cu nevoile altora, fie ei apropiaţi sau chiar persoane necunoscute. Spiritul de sacrificiu pentru binele celorlalţi se poate întoarce împotriva nativului, mai ales că acesta este foarte susceptibil să fie manipulat de persoane care ştiu să-i atingă coarda sensibilă.

Planeta care domină astrograma natală a lui Dorel Onaca este Saturn în Peşti - aflat în aspect favorabil atât cu Soarele, cât şi cu conjuncţia Lună-Neptun. În acest fel, emoţiile puternice şi sensibilitatea nativului sunt stabilizate şi concentrate spre un scop practic. Vorbim deci despre auto-disciplină, simţ strategic, dar şi o foarte mare tenacitate în îndeplinirea ambiţiilor.

Perioada următoare este marcată, potrivit astrologului Urania, de o mare încărcătură afectivă pentru Raci. Pe de o parte, aceasta aduce o notă de instabilitate, accentuată de opoziţia Venus-Pluto. Ar putea apărea opoziţii, obstacole, iar unele situaţii aparent favorabile pot lua întorsături neplăcute, mai ales dacă este vorba despre semnarea unor contracte, acorduri sau aplanarea unui conflict mai vechi. Se poate vorbi de asemenea de o hipersensibilitate care induce o stare de melancolie inexplicabilă.

Pe de altă parte însă, un impact pozitiv asupra nativului îl va avea, în perioada următoare, Trigonul Regal, un aspect deosebit de benefic din punct de vedere astrologic, format pe semne de apă (deci vizând direct astrograma natală a lui Dorel Onaca). Potrivit astrologului Urania este „o perioadă de graţie", mai ales pentru cei care au educaţie şi preocupări speciale. Este un context în care reuşesc să se exprime mai uşor în situaţii publice şi să atragă simpatia şi admiraţia celor din jur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii