Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă cu numirea lui Valentin Preda la Ministerul Fondurilor Europene?

ro

20 Jun, 2013 00:00 3284 Marime text
Anunţam, în cursul săptămânii trecute, că Valentin Preda, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, ar putea fi numit în funcţia de consilier al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Informaţia a fost confirmată chiar de ministrul Teodorovici, în presa centrală. Amintim că Preda este cunoscut drept unul dintre apropiaţii primarului Radu Mazăre, acesta din urmă alintându-l „Valerică” şi catalogându-l drept „un băiat performant”. Acest „băiat performant” este însă cercetat penal de procurorii DNA, în sarcina sa reţinându-se infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document de constituie secret de stat.

Numirea lui „Valerică” trebuia să aibă loc în cursul acestei săptămâni. Menţionăm că săptămâna trecută am făcut o solicitare către Ministerul Fondurilor Europene cu privire la posibila instalare a lui Preda în funcţia de consilier. Potrivit răspunsului primit săptămâna aceasta, pe lista consilierilor angajaţi la cabinetele demnitarilor din acest minister, listă actualizată, nu figurează şi Valentin Preda. Consilieri în Ministerul Fondurilor Europene sunt Mircea Iulius Oniţă, Diana Monica Gherghiţă Mihăilă, Andra Bogdana Păuna, Mirona Magearu, Consuela Mădălina Stegărescu şi Gheorghe Tudor. Nici urmă de Valentin Răducu Preda. Interesant, pe această listă apare şi un consilier personal suspendat din funcţie, în persoana lui Andrei Stănescu.
Potrivit unor surse, numirea lui Preda nu mai era sigură la începutul acestei săptămâni. Să se fi răzgândit ministrul Teodorovici, dată fiind imaginea controversată a lui Preda?!?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii