Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţat de stat, dator la bănci Ce datorii au senatorii constănţeni (document)

ro

14 Aug, 2015 00:00 2260 Marime text

Scrutinul electoral parlamentar din toamna anului 2012 a sporit şi numărul senatorilor care, în actuala legislatură, slujesc interesele cetăţenilor cu drept de vot de la malul mării. Şase senatori, unii cu state vechi în Parlamentul României, alţii, la prima experienţă de acest gen.

Pe parcursul legislaturii 2012-2016, unii au demonstrat consecvenţă în ceea ce priveşte apartenenţa la formaţiunea politică în cadrul căreia au activat şi care i-a propulsat în Senatul României - Puiu Haşotti (PNL), Alexandru Mazăre (PSD), Nicolae Moga (PSD), alţii, cum este cazul senatorului Mircea Banias, au „salutat“ fuzionarea Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu care a condus la apariţia Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. De altfel, bucuria parlamentarului este lesne de înţeles atâta timp cât a pus umărul la concretizarea fuziunii respective şi şi-a asigurat o funcţie de vicepreşedinte ALDE la nivel naţional. Dacă la Banias schimbarea apartenenţei politice are circumstanţe atenuante, în cazul senatorului Marian Vasiliev aceasta ar putea fi interpretată drept radicală, având în vedere noile oportunităţi. Concret, acesta a lăsat opoziţia - a fost susţinut de PPDD să acceadă în Parlamentul României - pentru putere, iar acum este membru al UNPR, partid membru al coaliţiei de guvernare.

Datorii multe într-un an electoral

Revenind la subiect - parlamentari constănţeni datornici -, analizând declaraţiile de avere ale senatorilor noştri, am constatat faptul că unicul datornic este Marian Vasiliev.
Fără case, terenuri, obiecte de artă sau bijuterii, fără plasamente financiare care să-i asigure beneficii, senatorul UNPR nu s-a sfiit să facă datorii către diverse instituţii bancare. Interesant este faptul că toate datoriile au fost „lansate“ în primul an al mandatului de senator (2013) şi, ca o coincidenţă nefericită, ele vor trebui lichidate în 2016. Exact anul în care, dacă va dori să-şi continue activitatea parlamentară, va trebui să suporte cheltuielile impuse de o nouă campanie electorală. Acestea fiind spuse, senatorul are de restituit în total 151.329,44 de lei, în contextul în care venitul anual al familiei, conform declaraţiei de avere depuse în 2015 şi publicate pe site-ul Senatului, este de 65.955 de lei, sumă compusă din indemnizaţia sa de parlamentar şi din salariul de profesor al soţiei. Dificilă misiune. Aşadar, rămâne de văzut cum va reuşi senatorul UNPR Marian Vasiliev să iasă din această „încurcătură“ financiară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii