Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce contract a scapat printre degete TV Neptun

ro

13 Jan, 2010 01:56 1933 Marime text
cap3.jpgSOTI Cable Neptun a câştigat contracte pe bandă rulantă de la autorităţi ale administraţiei publice locale. Există şi o licitaţie pe care TV Neptun-ul a ratat-o, care a şi fost anulată.

În ediţii anterioare arătam că firmele partenerilor de afaceri ai primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi ai preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, au câştigat contracte grase de la instituţiile publice conduse de către cei doi edili, sau de la cele subordonate lor. Enumerarea multiplelor contracte ale SOTI Cable Neptun şi alte Telegraf Advertising a început cu cele două încheiate de către prima dintre firme, cu două instituţii publice de pe plan local, pe final de an 2009. Este vorba despre contractul de publicitate de aproape 2,2 milioane de euro, semnat cu CJC şi despre cel de aproape 2,7 miliarde de lei vechi, parafat cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

În cele ce urmează vom relata cazul unei licitaţii la care, SOTI Cable Neptun, simţind probabil că nu ajunge, a depus contestaţie.

Este vorba despre procedura de achiziţie organizată de către municipiul Medgidia pentru contractarea de servicii de publicitate media.

Două licitaţii, ambele anulate

Precizăm că autoritatea locală a organizat două proceduri de achiziţie pentru servicii de publicitate media, una pe 15.05.2009 şi una pe 25.06.2009. De precizat că ambele licitaţii au fost anulate.

Dar să revenim la contestaţia SOTI Cable Neptun, depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pe data de 10.07.2009. Prin contestaţia nr. 1189/10.07.2009, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sub nr. 22264/10.07.2009, depusă de către SOTI Cable Neptun împotriva rezultatului procedurii, comunicat prin adresa nr. 14535/08.07.2009 emisă de către autoritatea contractantă - Primăria municipiului Medgidia, s-a solicitat admiterea

contestaţiei şi anularea actului, obligarea autorităţii contractante de a lua orice măsuri pentru remedierea actelor ce afectează procedura de atribuire.

TV Neptun spera la o sumă frumuşică

Precizăm că prima procedură a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative ce afectau practica de atribuire şi din cauza imposibilităţii încheierii contractului. Menţionăm că valoarea estimată în cadrul primei proceduri a fost de 177.303,34 (peste 1,7 miliarde lei vechi) lei, iar în cazului celei de-a doua, de 122.754,1 lei (peste 1,2 miliarde lei vechi). Din observaţiile publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, aflăm că a fost vorba despre sesizarea discrepanţelor între valoarea estimată a achiziţiei din invitaţia de participare şi valoarea achiziţiei din referatul de oportunitate, ambele publicate în SEAP. Cu alte cuvinte, SOTI Cable Neptun a solicitat remedierea documentaţiei de atribuire, însă contestaţia a fost respinsă, CNSC precizând că procedura de atribuire a fost anulată. Precizăm că l-am contactat telefonic şi pe primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, care ne-a declarat că ambele proceduri de achiziţie au fost anulate din cauza întocmirii defectuoase a caietului de sarcini. Edilul a precizat că nu a fost reluată procedura din lipsa fondurilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 13 Jan, 2010 15:47 DIN CATE MI-AM DAT EU SEAMA DIN ARTICOLUL ASTA TV NEPTUNUL ESTE SINGURA TELEVIZIUNE CARE INDEPLINESTE CERINTELE DE A SE INSCRIE LA LICITATII DE ACEST FEL. DACA E SINGURA TELEVIZIUNE DIN JUDET.... CARE POATE SA OBTINA BANII ASTIA..... CE ROST MAI AU COMENTARIILE ALTII AU AVUT TELEVIZIUNI, ZIARE, TRUSTURI DE PRESA PE MANA SI NU AU SIUT SA FACA BANI CU ELE, BA AU MAI SI PIERDUT. ASTA E.....PROSTUL PLATESTE, DESTEPTUL CASTIGA...