Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a amanat contestatia privind statutul functionarilor publici

ro

19 Mar, 2010 01:54 2297 Marime text

simbol_sigla_curtea_constitutionala.jpgChiar dacă ieri, Curtea Constituţională a României trebuia să dezbată contestaţia parlamentarilor PSD şi PNL privind noul statut al funcţionarilor publici, discuţiile pe această temă au fost amânate pentru data de 23 martie. De precizat că reclamaţia pe tema noului statut al funcţionarilor publici va fi dezbătută într-o şedinţă secretă.

CCR ar fi trebuit să evalueze ieri sesizarea depusă de parlamentari opoziţiei în legătură cu legea ce îi priveşte pe şefii de deconcentrate. PNL şi PSD susţin că Guvernul vrea prin această lege să-şi menţină clientela politică numită la conducerea instituţiilor statului din teritoriu. Legea de modificare a Statutului Funcţionarilor Publici a fost adoptată la începutul lunii în Camera Deputaţilor, în ciuda boicotului opoziţiei. Proiectul a stârnit numeroase controverse şi acuze din partea opoziţiei pe motiv că PD-L urmăreşte doar schimbarea unor directori de deconcentrate.
Potrivit proiectului de lege, şefii serviciilor deconcentrate revin la statutul de funcţionari publici şi pot ocupa în continuare funcţiile, temporar, în baza unui aviz al ANFP, dacă au cinci ani vechime în administraţie şi studii de specialitate, urmând ca după şase luni să dea concurs pentru ocuparea definitivă a postului. Totodată, persoanele care doresc să ocupe funcţii de conducere în cadrul serviciilor deconcentrate trebuie să primească iniţial un aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Ulterior, respectivii candidaţi sunt supuşi textului în cadrul unui concurs organizat de ANFP, în baza căruia vor fi numiţi definitiv în funcţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii