Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cafele de 6,7 miliarde pentru sindrofiile pensionarilor

ro

06 Jan, 2010 02:58 1672 Marime text
cafea___.jpgFosta firmă a pesedistului Chircă - Prodigy Corporation - se pregăteşte pentru un nou contract gras finanţat de bugetul local al Constanţei

Primăria pregăteşte aproape şapte miliarde pentru şezătorile din cluburile de pensionari, înfiinţate de primarul Mazăre. Municipalitatea organizează o nouă licitaţie în vederea încheierii unui acord cadru pentru instalarea aparatelor de preparare a cafelei şi băuturilor calde.

Edilul Constanţei îşi ia astfel noi măsuri pentru fidelizarea electoratului său de bază. Contractul pe cale să fie încredinţat de municipiul Constanţa include întreţinerea şi repararea automatelor de cafea. Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 31.12.2009, durata acordului cadru, ce va fi încheiat cu un singur agent economic, este de un an. Valoarea estimată a contractului este de 569.400 lei fără TVA, adică de aproximativ 6,77 miliarde de lei vechi. Practic, după cum aflăm din fişa de date a achiziţiei, de aceşti bani se vor cumpăra cafele şi băuturi calde (ceaiuri, ciocolată caldă, capuccino etc.) pentru 14 cluburi de pensionari. Conform documentului afişat pe SEAP, este vorba despre cluburile de pensionari situate pe aleea Daliei, bulevardele 1 Mai şi I. C. Brătianu, străzile Eliberării, Dezrobirii, Badea Cârţan, Mircea cel Bătrân, Aurora, Duiliu Zamfirescu, Cişmelei, Egretei (zona CET), incinta City Park Mall, Şoseaua Mangaliei şi Complexul Tomis III.

O răsfăţată a contractelor cu municipalitatea

Potrivit anunţului din SEAP, criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Garanţia de participare este de 10.000 lei, iar cea de bună execuţie de 5% din valoarea totală fără TVA a fiecărui contract subsecvent. Plata contractului se va face de la bugetul local. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 15 februarie, începând cu ora 13.00, la sediul Primăriei Constanţa situat pe Bd. Tomis, nr. 51.

Având în vedere experienţa anterioară, contractul va fi câştigat mai mult ca sigur de aceeaşi firmă care le face cafele pensionarilor şi acum: SC Prodigy Corporation SRL - o răsfăţată a contractelor cu municipalitatea constănţeană, alimentată an de an, cu bani grei din bugetul local. De altfel, contractul firmei cu municipiul Constanţa se încheie în luna februarie, adică licitaţia va avea loc la fix pentru o nouă prelungire a colaborării.

cafele_clubul_pensionarilor.jpgBani mai mulţi, de la an la an

Valoarea contractelor firmei Prodigy Corporation încheiate cu municipalitatea a crescut de la an la an. Dacă în 2008, Primăria Constanţa a dat pe cafelele seniorilor aproximativ 700 de milioane de lei, în 2009, municipalitatea reprezentată de Radu Mazăre a plătit de zece ori mai mult. În urma contractului încheiat în 2009, Prodigy Corporation a obţinut 613.200 lei fără TVA , adică peste 7,2 miliarde de lei vechi, cu TVA. Precizăm că firma i-a aparţinut pesedistului Ovidiu Chircă. Menţionăm că acesta s-a retras din afacerea în care la început era unic acţionar. Dacă la începutul lui 2008, Chircă deţinea părţi sociale în două firme - SC Prodigy Corporation, respectiv G&O Bee Corporation SRL - la sfârşitul anului 2008, era asociat doar în ultima dintre ele.

Chircă s-a lăsat de cafele

În mod suspect, Ovidiu Chircă şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, chiar pe 25 martie 2008, ziua în care în cotidianul ZIUA de Constanţa s-a scris despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa. Atunci, Chircă s-a „lepădat" de firma Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic, pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Corporation.

Nevasta, inculpată în dosarul retrocedărilor, alături de primar

Important de adăugat este şi faptul că Ovidiu Chircă este angajat în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, prietenul şi partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre. Soţia afaceristului, Nora Alina Chircă, este angajată în cadrul Primăriei Constanţa, numele ei fiind menţionat în actul de inculpare din dosarul retrocedărilor, alături de cel al primarului Constanţei, al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu şi al altora. În plus, Lucreţia Cioară, soţia partenerului de afaceri al lui Ovidiu Chircă, s-a ales şi cu un schimb de teren foarte convenabil, cu primăria condusă de Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii