Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadourile simbolice nu reprezintă mită electorală Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare

ro

12 May, 2012 00:00 1799 Marime text
Prefectura Constanţa a găzduit, vineri, o şedinţă tehnică pe marginea alegerilor locale din 10 iunie, eveniment la care au luat parte şi reprezentanţii structurilor din cadrul MAI. Şedinţa a fost condusă de prefectul interimar al judeţului Constanţa, subprefectul Aidun Curt-Mola, şi în acest context au fost discutate o serie de aspecte de importanţă majoră pentru buna derulare a acţiunilor din perioada campaniei electorale.

Astfel, potrivit spuselor comisarului-şef Adrian Rapotan, inspector-şef adjunct al IPJ Constanţa, la nivel de IPJ a fost înfiinţat, joi, Centrul Operaţional de Comandă, din care fac parte toate structurile din cadrul MAI care au rolul de a monitoriza tot ce înseamnă ordine şi disciplină publică în perioada campaniei.

Prezent la eveniment, locţiitorul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, Adrian Oprea, a anunţat că pe data de 30 mai va avea loc desemnarea preşedinţilor şi a locţiitorilor secţiilor de votare. Pe 4 şi pe 5 iunie este programat instructajul membrilor secţiilor de votare, eveniment ce va fi găzduit de Sala Mare a Casei de Cultură Constanţa. Oprea a specificat că, la alegerile de anul acesta, primirea mitei electorale reprezintă infracţiune distinctă, dar şi că, deşi ceea ce numim cadouri simbolice (pixuri, şepci) nu se consideră mită, rămâne de văzut dacă excursiile şi controalele oftalmologice, spre exemplu, reprezintă mită electorală. De altfel, sloganul alegerilor locale de anul acesta este „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare". De remarcat este că, aşa cum a declarat locţiitorul BEJ, legea permite amplasarea de afişe electorale şi în alte locuri decât cele autorizate de primar, respectiv pe proprietăţi private, dacă există acordul proprietarului.

Numărul de alegători care au cărţi de identitate valabile la acest moment şi, deci, drept de vot este, la nivelul judeţului Constanţa, de 630.939. Numărul definitiv al acestora va fi însă transmis Prefecturii cu cinci zile înainte de vot, pe 5 iunie, şi asta dat fiind faptul că până atunci se vor înregistra fluctuaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii