Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Butnaru a vrut să-şi facă partid, nu a reuşit dar mai încearcă! Mişcarea pentru Medgidia nu a reuşit să-i convingă pe judecători că pot activa pe scena politică românească!

ro

31 Dec, 2015 00:00 3218 Marime text
Luna decembrie a fost una aglomerată la Tribunalul București. Nu mai puțin de 21 de partide politice au așteptat validarea cererilor de înființare. „Anul acesta s-au înfiinţat 36 de noi partide politice. 26 dintre ele au cel puţin trei membri fondatori, aşa cum permite legea promulgată în luna mai. Ca să vă faceţi o idee, anul trecut, pe baza vechii legi, s-a creat o singură formaţiune politică”, a declarat Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice.

Pe 30 octombrie 2015, Mişcarea pentru Medgidia prin preşedinte fondator Marian Butnaru, actualmente consilier independent în CL Medgidia, solicita Tribunalului Bucureşti acordare de personalitate juridică pentru formaţiunea sa. În urma verificării dosarului, instanţa a respins pe 17 decembrie cererea. Soluţia nu este una definitivă iar petentul are la dispoziţie apelul după comunicarea soluţiei instanţei.

„Nu cunoaştem încă motivul respingerii solicitării noastre, însă suntem decişi să mergem la apel, pentru că numai aşa putem să ajungem cu proiectele noastre în consiliul local şi să le suspun dezbaterii în mod democratic şi să vedem care dintre ele merită promovat şi care nu”, a precizat Butnaru. Acesta a mai adăugat că nu vrea să candideze la primăria Medgidia şi că nu va susţine niciun alt candidat, scopul Mişcării pentru Medgidia fiind doar accederea în Consiliul Local.

Ce alte formaţiuni mai aşteaptă decizia Tribunalului?!

Până la vacanța judecătorească se vor mai judeca dosarele următoarelor partide: Partidul Lista Națională, Mișcarea pentru Medgidia, Forța Identității Naționale, Partidul Forța Națională
În luna decembrie au fost depuse alte 3 dosare, ale partidelor Dreptate și Demnitate, Social Democrat Independent, al Romilor Democrați. Dintre partidele ale căror procese nu au avut încă loc, 3 dintre acestea sunt naționaliste: Partidul Lista Națională, Forța Identității Naționale și Partidul Forța Națională.
Se poate observa o ascensiune a partidelor locale, majoritatea localizate în Moldova (Partidul Societății Ieșene, Partidul Renașterea Săcălazului, Partidul pentru Iași, Partidul Alternativa Civilă). Denumirea unora dintre aceste partide locale face apel la istoria mai mult sau mai puțin recentă (vezi de exemplu Partidul Țării Făgărașului). Partidul Vâlcea Turistică, Partidul Alianța pentru Domnești, Mișcarea pentru Medgidia și Uniunea pentru Rădăuți sunt consecinţe ale faptului că noua lege a partidelor politice facilitează agregarea intereselor locale și are potențialul de a aduce pe agenda publică probleme locale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii