Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buget local „anemic", prezentat pe site-ul Primariei Mangalia

ro

27 Apr, 2009 02:54 1216 Marime text
„Minunea" mult aşteptată de cetăţenii Mangaliei a avut loc la câteva săptămâni după ce termenul-limită pentru aprobarea bugetului local. Pe site-ul primăriei a „apărut", fără însă a fi însă pus în dezbatere publică, noul buget al oraşului.

Destul de „subţire" şi greu de înţeles pentru cetăţeanul de rând, în acest buget apar câteva capitole demne de luat în seamă. În primul rând, primăria propune aprobarea montării de camere video şi sisteme de alarmă pentru toate unităţile de învăţământ din oraş, de la grădiniţe şi până la licee. Valoarea totală a investiţiei - 814.000 lei. Primăria se va arăta foarte generoasă, anul acesta, cu propria instituţie. Clădirea va primi o firmă luminoasă şi iluminat „arhitectural", în valoare de 30.000 de lei, îşi va moderniza reţelele sanitare la subsol - 35.000 lei şi îşi va achita camerele de supraveghere deja montate pe holuri - 28.000 lei.
Pentru că anul trecut au avut loc mai multe „valuri" de noi angajări, se pare că propaspeţii funcţionari publici vor fi cadorisiţi cu calculatoare noi, la capitolul informatizare fiind prevăzuţi nu mai puţin de 242.000 de lei. În fine, clădirea primăriei va fi extinsă şi modernizată, pentru 30.000 de lei.
Alte cheltuieli şi investiţii ce vor continua şi anul acesta sunt Grădiniţa Rromilor din cartierul M.I. Dobrogeanu -400.000 de lei, modernizarea Căminului C9 (clădire de „protocol" a primăriei) - 500.000 lei, amenajarea unei galerii expoziţionale, proiect vechi de trei ani - 10.000 lei, modernizarea Parcului Industrial - 82.000 lei. Primăria mai doreşte să investească aproape 210.000 de lei pentru „construcţie cuşti câini şi... animale mari", dar şi alţi 204.000 lei pentru un misterios „balon cort".
De asemenea, va continua reparaţia reţelelor de termoficare - aproape 1.000.000 lei.
Pentru Poliţia Comunitară, sunt propuşi numai 20.000 de lei, pentru o centrală telefonică, dispecerat şi staţie emisie-recepţie. Nu se precizează în documentul primăriei dacă este vorba despre Poliţia Comunitară sau cea Locală, după cum „scrie" pe uniformele şi maşina de patrulă a acestui serviciu.
Rămâne de văzut dacă investiţiile propuse în buget vor fi puse în dezbatere publică, aşa cum cere legea. Mai ales că bugetul cu pricina nu poate fi pus în aplicare decât prin girul Ministerului Finanţelor sau prin convocarea Consiliului Local Mangalia. Care nu este însă recunoscut de edilul oraşului, Mihai Claudiu Tusac, ce a cerut în instanţă dizolvarea lui. Oare primarul va reveni la gânduri mai paşnice?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii