Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCS ANTONESCU A URCAT PE LOCUL DOI

ro

28 Oct, 2009 02:24 2221 Marime text
Cel mai nou sondaj BCS confirmă creşterea lui Crin Antonescu. La întrebarea privind intenţia de vot, conduce Traian Basescu, cu 31,3%, urmat de Crin Antonescu, cu 23,8%. Pe locul trei a coborât Mircea Geoană, cu 21,9%, iar al patrulea este Sorin Oprescu, cu 10,4%. Potrivit cercetării, la vot vor veni cca 52% dintre români.

Explicaţia creşterii în sondaje pentru Crin Antonescu este dată de surpriza propunerii pentru postul de premier. Antonescu l-a impus imagologic pe Klaus Iohannis, un primar cu reputaţie bună, nepătat de politica de la Bucureşti şi confirmat de realegerea sa repetată în fruntea Sibiului, cu peste 80% din voturi. Iohannis este, la fel ca şi Crin Antonescu, un om de dreapta, care consideră că soluţia pentru ieşirea din criză este schimbarea totală a modului în care se guvernează. Filosofia celor doi este cea a unor taxe reduse şi a unui sprijin mai mare pentru economie, pentru că doar astfel locurile de muncă sunt în siguranţă.

Atmosfera, înainte de campanie, este una marcată de dorinţa de schimbare, câtă vreme doar 13% dintre români cred că direcţia actuală este bună. De altfel, sondajul BCS arată clar că guvernarea Boc este considerată proastă, iar Traian Băsescu este principalul vinovat pentru eşecul guvernării.

În ce priveşte atributele principale ale cadidaţilor la preşedinţie, s-au remarcat câteva concluzii interesante. De exemplu, Crin Antonescu este cel mai puţin corupt dintre candidaţi, în timp ce Traian Băsescu este cel mai corupt. Pentru funcţia de preşedinte, doar 1,1% dintre români cred că Antonescu nu ar fi potrivit. În fine, ca element de culoare, Crin Antonescu este văzut ca fiind cel mai frumos candidat, iar Traian Băsescu este văzut ca cel mai urât.

Sondajul BCS a fost realizat până pe data de 19 octombrie, pe 1.200 de subiecţi şi cu o marjă de eroare de 2,9%, fiind comandat de o companie din Statele Unite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 01 Nov, 2009 11:08 A urcat pe locul doi ,CRIN ANTONESCU ??? NU !!! A urcat pe LUNA !!! A gresit locatia !!!
  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 11:55 CRIN ANTONESCU, presedinte al LUNATICILOR LIBERALI de pe LUNA.
  • surmelis argentina pusa 28 Oct, 2009 14:59 CRIN ANTONESCU are figura de NEAMT si are un CARACTER de DOI BANI ,din moment cel are ,inca, coleg de partid pe HOTUL SI IPOCRITUL d-l IONEL CHIRITA ,fost primar liberal al orasului Harsova de Constanta. CRIN ANTONESCU a participat financiar la cumpararea SISTEMULUI care permite oamenilor sa transmita mental ganduri ,cuvinte si imagini catre semeni de ai lor ,de la o firma engleza ?
  • Rondul de noapte 28 Oct, 2009 08:21 Poate ar trebui spus ca sondajul care il baga pe Crin in turul doi este platit de o companie americana care a facut consultanta pentru PNL. Sigur, acum se fac ca nu mai au treaba si fac sondaje doar asa, ca sa mai treaca timpul si sa nu ii uite clientul.
  • Alex 28 Oct, 2009 00:42 Unde au facut astia sondajul pe luna? Crinule nu te agita ca esti jos frate si nici Geoana nu e acolo unde se spune el e si mai jos