Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu si PD-L raman preferintele romanilor

ro

06 May, 2009 03:18 837 Marime text
În perioada 24 - 27 aprilie, CSOP a realizat un sondaj de opinie pe un eşantion de 803 persoane. Răspunsurile cetăţenilor au fost obţinute prin interviuri realizate la domiciliul acestora, marja de eroare a sondajului fiind de plus, minus 3,5%.

Întrebaţi pe cine ar vota pentru cea mai înaltă funcţie în stat, 40% dintre români au confirmat că-l vor preşedinte tot pe Traian Băsescu. La o distanţă foarte mare, acesta este urmat de Mircea Geoană (19%), Crin Antonescu (15%), Sorin Oprescu (8%) şi Gigi Becali (7%). Chestionaţi asupra persoanei ce ar putea câştiga prezidenţialele dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, oamenii au răspuns: 52% - Traian Băsescu, 19% l-au indicat preşedinte pe Mircea Geoană, 14% dintre români - pe liberalul Crin Antonescu, doar 6% dau şanse lui Sorin Oprescu şi 4% l-au văzut câştigător pe Principele Radu Duda.
În privinţa formaţiunilor politice pentru care ar opta electoratul la alegerile pentru Parlamentul European, PD-L s-a situat pe primul loc, cu 35%, urmat de Alianţa PSD+PC (31%), PNL (16 %), UDMR (7 %) şi PRM (6 %). Fiica şefului statului, independenta Elena Băsescu este creditată cu 4% din intenţiile de vot ale românilor chestionaţi.
La capitolul „prezenţă la urne" la europarlamentarele din 7 iunie, doar 31% dintre intervievaţi au spus că vor merge sigur la vot, în timp ce 11% au spus un NU hotărât.
Şi eficienţa Cabinetului Boc a fost o temă de studiu în sondajul CSOP. Mai mult de jumătate dintre cei întrebaţi au apreciat că actualul Executiv va fi mai bun comparativ cu Guvernul Tăriceanu, iar 30% au opinat contrariul.
Nici criza economică n-a fost „ocolită" de cei de la CSOP, 58% dintre respondenţi declarând că au fost afectaţi, iar 38% afirmând că nu au suferit de pe urma ei... cel puţin până la momentul realizării sondajului de opinie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii