Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barjele circula cu dificultate, pe un singur senal

ro

10 Feb, 2005 00:00 997 Marime text

Pe Canalul Dunare-Marea Neagra se navigheaza printre sloiuri

Cele mai afectate drumuri, raman cele din zonele Topraisar, Baneasa, Cuza Voda, Harsova, Tarriverde * Remorcherul Gheorghieni patruleaza pentru a preveni formarea podurilor de gheata# Operatorii portuari continua degajarea platformelor de depozitare si tehnologice de zapada

Sloiurile de gheata ingreuneaza navigatia pe Canalul Dunare-Marea Neagra. Directorul general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, Gheorghe Moldoveanu, a declarat ca formatiunile de gheata si-au facut aparitia inca de marti pe Canalul Dunare-Marea Neagra, dar temperaturile scazute, din timpul noptii de marti spre miercuri, au generat mari acumulari de sloiuri cu grosimea de pana la 10 cm, pe toata lungimea caii de navigatie. Compactarea si transformarea in poduri de gheata este, deocamdata, impiedicata de convoaiele de barje care circula, cu dificultate, pe un singur senal. Si pe Canalul Sulina curg sloiuri cu grosimea intre 5 si 10 cm, dar nu creeaza inca probleme navigatiei. Remorcherul Gheorghieni patruleaza pentru a preveni formarea podurilor de gheata, iar pasagerul a plecat in cursa spre Tulcea, conform programului. Porturile maritime sunt deschise, porturile fluviale si Bara Sulina sunt inchise traficului si operatiunilor portuare. Operatorii portuari continua degajarea platformelor de depozitare si tehnologice de zapada.

Peste 50 de localitati izolate in judet

Ieri dimineata, doar in cinci scoli constantene nu s-au organizat cursuri, din cauza drumurilor inca inzapezite, iar autoritatile judetene au anuntat ca in judet doar comunitati rurale mai sunt izolate, dupa ce echipele de interventie ale Regiei de Drumuri si Poduri au reusit sa deszapezeasca segmente de drumuri judetene si comunale, pe care in prezent se circula pe un singur fir.Pe toate drumurile nationale se circula in ambele sensuri, lucrandu-se la largirea carosabilului. Drumurile judetene si comunale raman, insa puncte nevralgice. Potrivit informarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pe drumurile judetene se circula in conditii grele de iarna, pe un singur fir. Cele mai afectate drumuri, raman cele din zonele Topraisar, Baneasa, Cuza Voda, Harsova, Tarriverde. Raman in continuare izolate, peste 50 de localitati, situatii mai grele inregistrandu-se in: Calugareni, Nistoresti, Pantelimonu de Jos, Cuigiuc, Izvoarele, Strunga, Sinoe, Vadu, Dropia, Ivrinezu Mic, Sinoe, Valea Dacilor, Satu Nou, Sipote, Tufani, Furnica, Petrosani, Abrud, Hateg, Raristea, Chirnogeni, Tataru, Cechezu, Albesti si Cotu Vaii.Trenurile de marfa circula in conditii normale de iarna, la fel sitrenurile de persoane. In judet nu au fost semnalate probleme in alimentarea cu apa si energie electrica. Din punct de vedere al telecomunicatiilor nu sunt localitati izolate. Pe traseele RATC se circula in conditii de iarna.In municipiul Constanta, principalele artere sunt circulabile, s-a actionat cu 2 sararite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii