Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii SPIT merg către afacerile de familie ale foştilor angajaţi

ro

07 Apr, 2012 02:16 3797 Marime text

04_spit_-_Sediu_SPIT.jpgBaza de date a Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPIT) se va afla şi în acest an în grija societăţii SC Real Data Group SRL, dar şi a firmei TDL Soft Computer SRL.

Interesant este că banii SPIT merg către afacerile de familie ale foştilor angajaţi. Mai precis, TDL Soft Computer l-a avut ca asociat pe fostul director adjunct al SPIT, Luminiţa Totolici. În prezent, soţul acesteia, Dinu Petre Totolici, este administratorul celor două firme care se vor ocupa de baza de date a SPIT.

SC Real Data Group SRL va asigura anul acesta servicii de mentenanţă la aplicaţia informatică de gestiune şi evidenţă financiar-contabilă, în timp ce SC TDL Soft Computer SRL se va ocupa exclusiv de mentenanţa aplicaţiilor informatice de gestiune. Societăţii Real Data Group SRL îi revine suma de 175.000 de lei din partea SPIT pentru activitatea derulată. Firma TDL Soft Computer s-a ales în schimb, în urma licitaţiei publice, cu un contract în valoare de 134.451 lei. Societatea SC Real Data Group este client vechi al SPIT Constanţa. Firma a mai prestat pentru SPIT şi în anii 2009 şi 2010 servicii de întreţinere la aplicaţia informatică pentru gestiunea - evidenţa impozitelor şi taxelor locale şi a altor creanţe bugetare pentru persoane fizice şi persoane juridice. În anul 2009, SC Real Data Group SRL a încasat de la SPIT suma de 216.000 de lei, iar în anul 2010 a încheiat cu aceeaşi instituţie un contract în valoare de 156.857 de lei.

SC Real Data Group SRL ar fi pierdut baza de date a SPIT în 2005

Firma SC Real Data Group a colaborat cu SPIT Constanţa şi în anul 2005, când ar fi fost prădată de hoţi. Din apartamentul de pe bulevardul Lăpuşneanu nr. 106, din blocul L1, unde îşi avea sediul firma, ar fi dispărut şapte servere ale SPIT Constanţa. După primele cercetări ale poliţiştilor, cele şapte unităţi ar fi conţinut toata baza de date cu proprietăţile, clădirile, terenurile, taxele şi impozitele tuturor constănţenilor, persoane fizice şi juridice. Dar directorul SPIT, Virginia Uzun, a infirmat la acea dată orice zvon privind dispariţia softului cu baza de date a serviciului.

SC TDL Soft Computer a luat bani şi de la RAEDPP

SC TDL Soft Computer SRL a colaborat în anii 2008 şi 2011 cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat. În anul 2008, pentru servicii de întreţinere software instalate pe calculatoarele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa, SC TDL Soft Computer SRL a primit suma de 108.900 de lei. De asemenea, în anul 2011, RAEDPP i-a plătit societăţii 264.000 de lei pentru servicii de întreţinere şi actualizare aplicaţii informatice şi instruire personal.

Potrivit Registrului Comerţului, SC Real Data Group îi are ca administratori pe Dinu Petre Totolici şi pe Mihai Corneliu Angelin. Dinu Petre Totolici este nimeni altul decât soţul Luminiţei Totolici, care a ocupat funcţia de director executiv adjunct al SPIT, fiind mâna dreapta a Virginiei Uzun în anul 2005, în perioada în care societatea a fost prădată de hoţi. Societatea are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Medeea nr. 38. SC TDL Soft Computer îl are ca asociat unic pe aceleaşi Dinu Petre Totolici, iar firma are sediul social în aceeaşi clădire cu SC Real Data Group SRL. De menţionat că Luminiţa Totolici a fost asociat în firma SC TDL Soft Computer.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii