Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias uită că DNA i-a pomenit numele în dosarul Reşiţa

ro

14 Feb, 2011 01:54 2355 Marime text

cap_6.jpgScăpat basma curată din dosarul rambursărilor ilegale de TVA de 60 de milioane de euro, senatorul Mircea Banias a convocat o conferinţă de presă pentru a se răfui cu jurnaliştii care au scris despre potenţiala sa implicare în acest scandal

Senatorul Mircea Banias a revenit în lumina reflectoarelor, cu obrazul spălat de acuzaţiile privind implicarea în scandalul rambursărilor ilegale de TVA, după ce a fost scos de sub urmărire penală. Nu acelaşi noroc a avut prietenul său, Eugen Bogatu, care se află în arest şi, în plus, a fost trimis şi în judecată.

Revigorat de decizia procurorilor, senatorul a venit ieri din proprie iniţiativă în faţa presei, pentru a povesti ce a mai făcut în ultima perioadă şi, mai ales, despre traumele pe care i le-a produs scandalul în care a fost implicat. Dar Banias a venit în faţa presei mai ales pentru o ultimă răfuială pe acest subiect, dureros pentru el, cu ziariştii. A venit să le zică vreo două jurnaliştilor care au relatat despre cazul său într-o manieră „personală", în opinia sa. Nici una, nici două, parlamentarul - care în urmă cu nu foarte mult timp a intrat în silenzio stampa pentru unele instituţii de presă care-l întrebau de amestecul său în scandalul rambursărilor ilegale - a lansat un atac împotriva ziariştilor, acuzându-i, nici mai mult, nici mai puţin, de prostie. Mai exact, senatorul a declarat că ziariştii ar fi dat o interpretare personală relatărilor despre implicarea lui în scandalul rambursărilor ilegale de 60 de milioane de euro şi că acest fapt ar fi fost comis din „prostie". Fără a nominaliza, Banias şi-a permis să vorbească despre prostia presei mai ceva ca adevăraţii cunoscători. Afirmaţiile despre prostia jurnaliştilor au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă la care ziariştii au fost invitaţi de Banias.

Merge până la ministru pentru ca astfel de scandaluri să nu mai fie mediatizate

Cu alte cuvinte, acesta pare să fi fost mobilul principal pentru care Banias a chemat presa la conferinţă: să o prindă chipurile pe teritoriul lui şi să lanseze jigniri la adresa celor care au relatat, pe baza unor informaţii oficiale venite din partea reprezentaţilor DNA, despre implicarea sa în scandal.

Mai mult decât atât, prinzând probabil curaj după ce a luat „SUP" (scoaterea de sub urmărire penală) în acest dosar, Banias a avut chiar nemăsurata îndrăzneală să afirme că va cere ministrului Justiţiei ca justiţia să se facă în instanţă şi nu la televizor. Cu alte cuvinte, senatorul nu este de acord ca opinia publică să afle despre eventualele implicări ale unor persoane publice în situaţii ce ar putea intra în conflict cu legea penală. „Am să cer ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ca justiţia să se facă în instanţă, nu la televizor. Nu mi se pare normal ca în presă să apară informaţii din dosare", a ridicat Banias pretenţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 14 Feb, 2011 09:24 Cum mai Mirciulica omul tau Bogatu nu ti-a dezvaluit manaria,e grav a vrut sa te traga pe p...a. Auzi tu vreia sa pape numai el cascavalul arabului.Hai ca nu prea cred.