Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile directorilor din Primaria Constanta, tinute la blat

ro

15 Jan, 2009 03:16 9057 Marime text

DECUPAJ_Primaria_Constanta_02.jpgFuncţionarii publici din instituţie şi-ar fi depus declaraţiile de avere, dar site-ul nu prevede un link dedicat

În Legea 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, capitolul V prevede cine trebuie să-şi declare averile şi interesele. Numai că aplicarea ei, în cazul funcţionarilor publici din Primăria Constanţa, este întârziată.

Ani_Merla.jpgArticolul 39 al Legii 144/2007 stipulează că printre cei obligaţi să-şi declare averile se numără: aleşii locali, persoanele cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice centrale ori locale, după caz, în toate instituţiilor publice. De asemenea, art. 41 din acelaşi normativ precizează: „Declaraţia de avere se face în scris, pe propria răspundere, şi cuprinde bunurile proprii, bunurile comune şi cele deţinute în indiviziune, precum şi cele ale copiilor aflaţi în întreţinere, potrivit art. 3 alin (1) din Legea 115/1996 pentru declararea şi controlul demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi control şi a funcţionarilor publici, precum şi prevederilor OUG nr. 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaraţia de avere şi pentru declaraţia de interese, aprobată prin Legea nr. 158/2005, care se aplică în mod corespunzător". Un alt aspect important prevăzut de normativ ce trebuie respectat este stipulat în art. 42 al Legii 144/2007. Potrivit alin 1, „declaraţiile de avere şi de interes se depun în termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii". Declaraţiile respective trebuie depuse sau actualizate „cel mai târziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior", precum şi „în termen de 15 zile de la data încheierii mandatului sau a încetării activităţii".
Constantin_Babus_POZA_BUNAAAAAA.jpgAvând în vedere prevederile legale anterior prezentate, am încercat să vedem ce averi au directorii ce coordonează activitatea departamentelor din cadrul Primăriei Constanţa, dar fără succes. Cu toate că Primăria Constanţa a fost premiată ani la rând pentru transparenţa de care a dat dovadă prin intermediul informaţiilor postate pe site-ul instituţiei, am constatat că organigrama detaliată nu a mai fost actualizată din data de 29 septembrie 2006. La vremea respectivă, printre directorii şi şefii de serviciu din instituţie se aflau: Roxana Pârloagă - şef Compartiment de arhivă; Mariana Girbici - şef Serviciu Audit Public Intern; Mihaela Liuţă - şef Serviciu Autoritate Tutelară şi Protecţia Copilului; Irina Pânzariu - şef Serviciu Juridic; Gabriela Popescu - şef Serviciu Resurse Umane; Gabriela Tesuleanu - şef Serviciu de Sprijin şi Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari; Daniela Drecsan - şef Serviciu Asistenţă şi Protecţie Socială; Sorina Oprea - şef Biroul Tehnico-Economic; George Coman - şef Serviciu Administrare Spaţii Verzi; Mihaela Pătruţoiu - şef Serviciu Drumuri şi Iluminat Public; Maria Andruşca - şef Serviciu Administrare Cimitire; Ionel Pilat - director Direcţia Servicii Publice; Dan Dumitrescu - şef Serviciu Trafic Rutier - Ordine Publică; Ionel Togan - şef Serviciu Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare; Felix Bratu - şef Serviciu Administrativ, Tehnico-Economic; Elena Luiza Popa - arhitect şef în Direcţia de Urbanism; Nicoleta Constantin - şef Serviciu Autorizaţii în Construcţii; Cristina Stamat - şef Serviciu Urbanism; Ramona Dospinescu - director Direcţia Patrimoniu; Nicoleta Florescu - şef Serviciu Cadastru; Ion Marica - director Direcţia Tehnic Achiziţii; Marcela Frigioiu - director Direcţia Financiară; Constantin Babuş - director Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat; Ionuţ Pripiş - director Direcţia Corp Control; Adriana Stamat - director Direcţia Organizare şi Informatizare; Petrică Munteanu - director Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente; Ani Viorica Merlă - director Direcţia Programe şi Dezvoltare; Vasile Bălan - director Direcţia Poliţia Comunitară şi Siguranţă Publică şi alţii.
De asemenea, declaraţiile de avere şi de interese ale funcţionarilor publici din Primăria Constanţa lipsesc cu desăvârşire.
Petrica_Munteanu_02.jpgPurtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, susţine că declaraţiile directorilor şi a celorlalţi funcţionari publici au fost predate la Biroul Personal. Totodată, el a ţinut să precizeze că şi-a depus declaraţia de avere în urmă cu câţiva ani, dar nu a mai actualizat-o pentru că nu au apărut modificări.
Informat despre faptul că pe site nici nu a fost conceput un link dedicat declaraţiilor de avere şi ale celor de interes ale funcţionarilor publici din Primăria Constanţa, deci chiar dacă ar exista, ele nu aveau unde să fie postate, Tramudana ne-a răspuns spăşit: „O să remediem situaţia în cel mai scurt timp". Numai că, de la intrarea în vigoare a Legii 144, au trecut doi ani, timp în care, persoanele abilitate ar fi avut timp suficient pentru a actualiza şi completa site-ul Primăriei Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • OLGA 15 Jan, 2009 09:11 CE AVERI SA-SI DECLARE PENTRU CA LA CAT S-A FURAT NU-SI POT NUMARA TERENURILE ,CASELE,SI BANII.BABUS CASELE DEPE CRISTEA GEORGESCU CICA RETROCEDATE ,RACU TERENURI CU NEMILUITA , BUDEI CE SA MAI SPUNEM CU CE BANI SE PLIMBA PRIN LUME ,??? NICI CU HASOTTI NU ITI ESTE RUSINE TERENURI PE FALEZA ,CORBU , IMOBILE RETROCEDATE DE LA RUDELE DIN VERIA NU????? . DNA-UL A-R TREBUI SA SE SESIZEZE SI SA I-A TOATE DOSARELE DE RETROCEDARE DIN 2005 MAI ALES A CELOR CARE AU MANDATAR PE ASA ZISUL NEDELCU AURELIAN CARE CU NOTARUL DE MAI SUS A MALUIT DOCUMENTE CU CARE S-A RETOCEDAT ZECI DE IMOBILE SI TERENURI . MULT SUCCES DNA . ASA NE PLACI IN CIUDA MUNCII TITANICE PE CARE A-I DEPUS-O PENTRU DOARUL CELOR 37 . SUCCES....