Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea comandorului pensionar salariat Taran! (document)

ro

19 Nov, 2009 01:08 10972 Marime text
cap3.jpgBeneficiar al prevederilor legale în vigoare, anul trecut, acesta a putut cumula pensia militară cu salariul de bugetar

Şeful Serviciului Inspectoratului Municipal de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Ştefan Taran, se poate lăuda cu o zestre demnă de invidiat pentru un funcţionar public.

Inspectoratul Municipal de Protecţie Civilă Constanţa cuprinde 12 angajaţi: patru inspectori - Florin Burdulea, Irina Strîmbeanu, Ana Iuliana Terpovici şi Elena Alexandru, un consilier în persoana lui Valentin Luca, şase referenţi - Marin Radu, Dan Georgescu şi Ilie Mirescu (referenţi de specialitate) şi Emil Zaharia, Mădălina Nicoleta Popa şi Lenuţa Radu (referenţi), toţi coordonaţi de Ştefan Taran - şef serviciu.

Continuând seria analizării declaraţilor de avere ale celor ce conduc serviciile din cadrul Primăriei Constanţa, am sesizat că şeful Protecţiei Civile deţine o avere frumuşică. Conform documentului actualizat în luna iunie a acestui an şi postat pe site-ul primăriei, încă din 1993, în baza unui titlu de proprietate, acesta deţine 3.000 mp, teren intravilan, în zona Palazu Mare. Dacă în 1991 Taran îşi cumpără primul apartament, în timp, apetitul său imobiliar a crescut. În anul 2003 a cumpărat un spaţiu comercial în municipiul Constanţa, doi ani mai târziu şi-a făcut o casă de vacanţă pe terenul deţinut în Palazu Mare, iar în anul 2008 şi-a mai cumpărat alte două apartamente în municipiul Constanţa.

La capitolul „bunuri mobile", Ştefan Taran a trecut un autoturism Renault, an de fabricaţie 1998, iar în primele şase luni ale acestui an a achiziţionat un ATV - an de fabricaţie 2009. Câteva rubrici mai jos, în declaraţia sa de avere figurează că, în ultimele 12 luni, a înstrăinat un auto, însă nu se ştie cum a scăpat de el şi nici cât a încasat. Un singur lucru este cert conform formulării acestei rubrici, şi anume faptul că a încasat mai mult de 1.000 euro.

stefan_taran.jpgEconomii pentru bătrâneţe

Din anul 2008 se pare că şeful Serviciului Protecţie Civilă din Primăria Constanţa a devenit mult mai chibzuit. Aceasta ar putea fi explicaţia pentru deschiderea a nu mai puţin de trei depozite bancare în acelaşi an. Simţul economiei s-a manifestat şi-n acest an, când Ştefan Taran şi-a deschis alte două depozite bancare. Per total, economiile financiare ale acestuia însumează 430.000 lei şi 27.000 euro.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ştefan Taran şi-a putut completa veniturile şi prin intermediul spaţiului comercial, care îi produce, anual, venituri de 6.000 de euro.

Una peste alta, în anul fiscal 2008, şeful Serviciului Protecţie Civilă din subordinea Primăriei Constanţa, împreună cu soţia - şef serviciu la SPIT, a încasat un venit de peste 138.000 lei.

Interesant este faptul că, pe lângă salariile încasate de la stat, ca bugetar, Ştefan Taran este şi beneficiarul unei pensii militare de 40.000 lei (n.r. plătită tot din bugetul statului), precum şi o pensie viageră care a rotunjit veniturile familie cu alţi 30.000 de lei. În acest context, aplicarea prevederilor legale conform cărora pensionarii bugetari angajaţi la stat vor trebui să decidă pentru care din cele două venituri optează îl va pune şi pe Ştefan Taran în ipostaza de a alege: şef Serviciu Protecţie Civilă sau pensionar militar.

{mos_ri:Ştefan Taran} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Barabas 31 May, 2011 14:20 Taran Laurentiu,zis Lulu,a fost un informator al securitatii-directia a IV-a securitatii statului CI. Este o jigodie,un nenorocit,care toata viata a furat si a mintit.Cand era ofiter in marina militara i se vedea eticheta de la salamul de sibiu pe care il fura si-l ascundea sub fus..
  • keny 12 Jan, 2011 22:28 A fost un important revolutionar din Constanta si din aceasta cauza are averea asa de mare!!!!!!!!
  • institutul de marina 23 Mar, 2010 17:35 ...la fel si dl Burdulea Florin...tot un lingator de c... si p... , un om de nimic care a juns sa fie platitor de as sociale lingand diversele mentionate mai sus.... la mai mare cu asa administratie publica locala! ....ne meritam soarta. PUNCT.
  • din ciclul parvenitul si amanta(una dintre ele) 21 Nov, 2009 15:15 dk tot a-ti deschis subiectul taran vedeti si cine este tovarasa Mădălina Nicoleta Popa si cum a ajuns sa fie angajata aici. cum cine? intai'chiriasa' fara forme legale intr-un apartament situtat intr-o zona mai retrasa a Constantei care apartine 'domnului' mai sus mentionat. Si cum domnul a marit 'chiria' s-a gandit sa ii ofere si un loc de munca in cadrul serviciului pe care il conduce dupa bunul sau plac. 'Doamna' este un angajat model si ca seful sa fie multumit sarcinile de serviciu au fost/sunt executate si in particular culmea in "sediul' d care aminteam mai sus. verifcati conjunctura si conditiile in care ajuns doamna fara o prea mare pregatire profesionala sa ocupe locului unui copil care a rupt bancile facultatii,licentiat,masterand etc.
  • institutul de marina 19 Nov, 2009 17:45 lupul pazeste oile,,,Taran a ramas repetent la institutul de marina!SI cum este bun stringator, a fost prins furind,,, ceasul de mina al unui coleg!Deci oameni potriviti la locurile potrivite