Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Avem o problemă care trebuie rezolvată" Ce spun consilierii locali despre referendumul pentru Cazino propus de Chiru

ro

06 Nov, 2012 00:00 2722 Marime text

uslchiru-GigiChiru005.jpgPreşedintele PDL Christian Gigi Chiru solicită Consiliului Local organizarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului local Constanţa pentru adoptarea unei hotărâri în baza căreia să se organizeze un referendum privind soarta Cazinoului din Constanţa.

Chiru propune consilierilor locali convocarea, pe 16 noiembrie, a unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local pentru convocarea unui referendum în privinţa viitorului clădirii emblematice a Constanţei. Liderul PDL a precizat că a trimis proiectul de hotărâre tuturor consilierilor împreuna cu un model de buletin de vot pentru referendum. Pe buletinul de vot se regăseşte o singură întrebare: „Sunteţi de acord cu vânzarea Cazinoului"? Propunerea preşedintelui democrat-liberal este ca referendumul să aibă loc pe 9 decembrie, odată cu alegerile parlamentare. Pentru a intra în dezbaterea Consiliului Local proiectul are nevoie de o treime din semnăturile consilierilor locali sau potrivit Legii 215/2001 de semnături din partea a 5% din populaţia cu drept de vot a municipiului Constanţa, respectiv 12000 de semnături.

Consilierii, despre iniţiativă

Valentin Ciorbea - consilier PSD, profesor de istorie: „Această chestiune trebuie discutată fără doar şi poate. Nu ştiu dacă este timp pentru referendum sau dacă situaţia Cazinoului va fi rezolvată o dată cu organizarea unui referendum, dar problema în sine nu trebuie abandonată. Din punctul meu de vedere, Cazino-ul rămâne responsabilitatea Consiliului Local şi a executivului. Observ însă că foarte multă lume este interesată de soarta acestei clădiri, cum este şi normal şi indiferent ce soluţie se va găsi ea trebuie susţinută pentru că altfel această clădire se va degrada permanent şi în câţiva ani riscăm să n-o mai avem deloc".

uslchiru-ValentinCiorbea.jpg

Harry Boiagian - consilier UNPR: „Nu cred în soluţia referendumului pentru că avem deja în România referendumuri validate al căror rezultat nu a fost pus în practică şi mă gândesc la ultimul cel cu 300 de parlamentari. Cred că problema Cazino-ului trebuie lăsată în grija specialiştilor care trebuie să identifice soluţia competitivă astfel încât clădirea emblematică a oraşului să fie salvată cât mai curând".

uslchiru-HarryBoiagian.jpg

Radu Bogdan Matei -consilier PNL: „Nu am nicio problemă cu ideea de referendum, însă nu ştiu însă dacă acesta poate fi organizat în aceeaşi zi cu un alt scrutin electoral, respectiv cu alegerile parlamentare. Nu ştiu dacă e legal. Pe de altă parte, consider că aleşii locali se pot mişca mai rapid pentru a lua o decizie în privinţa Cazino-ului comparativ cu organizarea unei consultări publice. Dar, rămâne de discutat".

uslchiru-RaduMatei.jpg

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii