Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizaţie pentru Eolica Dobrogea la Cogealac, anulată de Chiru

ro

27 Oct, 2010 01:52 2041 Marime text
cap_1.jpgÎn urma controalelor efectuate de către Inspectoratul de Stat în Construcţii Constanţa, la dosarele de emitere a autorizaţiilor de construire pentru parcurile eoliene din Dobrogea, primăria Cogealac s-a conformat măsurilor dispuse de ISC, şi a procedat la revocarea autorizaţiei de construire emisă nr. 14/09.07.2010.

Menţionăm că autorizaţia de construire nr. 14/09.07.2010 al cărei titular este S.C Eolica Dobrogea Five S.R.L. şi care vizează construirea ,,Centralei Energetice Eoliene Cogealac XV (amplasare turbine eoliene, modernizare drumuri de acces, construire drumuri noi de acces si platforme de montat, amplasare cabluri electrice subterane de legătură la staţia de conexiune), se revocă în conformitate cu adresa nr. 2582/26.10.2010, depusă la sediul ISC Constanţa, de către emitent, din cauza neconformităţilor depistate de ITC şi recunoscute şi acceptate de primărie". Şeful ISC Constanţa, Gigi Chiru ne-a confirmat faptul că ieri, la sediul inspectoratului a fost depusă o adresă prin care Primăria Cogealac informează instituţia că a luat act de măsurile dispuse şi că a început demersuri în vederea revocării acesteia. „Fac precizarea că terenul pe care urma să se construiască parcul eolian al investitorului S.C. Eolica

Dobrogea Five S.R.L. este parte din terenul aferent controversatei autorizaţii de construire nr.44 care vizează dezvoltarea parcului eolian Cogealac, Fântânele şi Grădina, emisă de CJC. Era bine dacă şi CJC ar fi procedat de aceeaşi manieră, acceptând că legislaţia care vizează emiterea de autorizaţii de construire este una singură şi trebuie să o respectăm şi să o aplicăm unitar. În felul acesta, am fi economisit şi timp şi bani, renunţând la procese în instanţa, mai ales ca mai avem şi alte autorizaţii din zona Cogealac pasibile de revocare sau anulare", a mai adăugat Gigi Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii