Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurel Butnaru s-a conformat A demisionat

ro

08 Sep, 2009 02:18 2387 Marime text

cap_3.jpgFostul şef a refuzat să ofere explicaţii referitoare la decizia sa, precizând că le va face la momentul în care se va întoarce în ţară, la începutul lunii viitoare

După ce, duminică, şeful PNL, Crin Antonescu, i-a sugerat colegului său, preşedinte la municipiu, Aurel Butnaru, că ar fi bine să se retragă din funcţia pe care o deţine pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului, ieri, printr-un comunicat remis redacţiei, Butnaru a respectat solicitarea şi s-a retras de la conducerea organizaţiei.

Speculaţiile din ultimele luni, referitoare la posibila colaborare a preşedintelui interimar al organizaţiei municipale cu Securitatea, dar şi cele legate de faptul că ar avea un proces deschis la Curtea de Apel au stat la baza atitudinii pe care Antonescu a adoptat-o la sfârşitul săptămânii trecute, gândindu-se, probabil, la proximele alegeri prezidenţiale. Solicitarea pe care preşedintele partidului a făcut-o vizavi de colegul său de la Constanţa a venit după ce, în prealabil, situaţia a fost discutată la Constanţa, în ultima întâlnire a liberalilor, la Şcoala de Vară de la Mamaia. În conferinţa de duminică, în care şi-a făcut publică doleanţa vizavi de colegul său, Antonescu a precizat că, în urma discuţiilor cu organizaţia PNL Constanţa, s-a decis ca atunci când va apărea o sentinţă oficială, cum că a colaborat cu Securitatea, Butnaru să fie exclus. Acesta însă nu a mai aşteptat decizia finală şi a luat atitudine înainte. Astfel, printr-un comunicat de presă, nici măcar printr-o ieşire publică, Aurel Butnaru şi-a anunţat ieşirea din prim planul organizaţiei municipale, lăsând fotoliul de interimar altui coleg de-al său. „Pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Naţional Liberal şi candidatului PNL la Preşedinţia României, Crin Antonescu, am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa şi din orice altă activitate politică, până la clarificarea situaţiei", se arată în textul comunicatului remis de Biroul de Presă al PNL Constanţa.

Culeţu, şeful surpriză de la municipiu?

Cât despre vreo altă explicaţie vizavi de decizia luată, în afara celor transmise în comunicat, nu a putut fi vorba, Butnaru nebinevoind să răspundă la telefon, după îndelungate insistenţe. În schimb, jurnaliştii de la Radio Sky au dat de fostul şef de la municipiu, care a refuzat să comenteze situaţia şi să facă alte declaraţii, motivând că este plecat din ţară, iar eventualele clarificări le va aduce la întoarcerea sa în ţară, la începutul lunii viitoare.

În schimb, în apărarea sa a venit preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Gheorghe Dragomir, care a precizat că, într-adevăr, situaţia colegului său a fost dezbătută cu colegii de partid. Cât despre cel care va prelua fotoliul, Dragomir a precizat că nu s-a discutat nimic în acest sens, în zilele următoare organizaţia municipală va veni cu o propunere care va fi discutată în Biroul Politic al PNL, urmând ca Delegaţia Permanentă să o voteze. „Eu am vorbit cu el la telefon şi i-am zis de conferinţa de presă a preşedintelui Antonescu. El mi-a spus că a primit de la CNSAS o informare prin care se precizează că nu a fost colaborator al fostei Securităţi, deci nu are de ce să-şi facă griji".

Cât despre numele celui care îi va lua locul lui Butnaru, Dragomir nu a avansat niciun nume, noul lider de la municipiu urmând a fi decis în Delegaţia Permanentă a partidului de duminica viitoare. „Sunt mai multe candidaturi în discuţie, însă vom vedea ce va stabili Biroul Politic când se va întruni", a mai adăugat Dragomir. Zvonurile referitoare la viitorul preşedinte interimar al organizaţiei municipale l-ar viza pe actualul vicepreşedinte interimar, fostul prefect, Dănuţ Culeţu, însă acesta nu a dat nicio asigurare. Liberalul a precizat, însă, că în cursul serii de luni se va întruni Biroul Municipal, unde se va discuta propunerea pentru viitorul preşedinte. Surse din partid au mai vorbit şi despre o eventuală candidatură a liberalului Victor Manea.

Preşedintele de la judeţ, Gheorghe Dragomir, a afirmat însă că Butnaru va fi implicat în campania electorală pentru prezidenţiale, chiar dacă a ieşit din structura de conducere a organizaţiei municipale.

{mos_ri:Aurel Butnaru}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii