Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au recuperat şi sediul! Gerea rămâne interimar - „Reorganizez filiala şi lucrăm la proiecte, cum este cazul spitalului oncologic”!

ro

29 May, 2017 00:00 3119 Marime text
Preşedintele interimar al ALDE Constanţa, deputatul Andrei Gerea, a condus şedinţa Delegației Permanente Teritoriale. Deputatul Gerea, care spune că nu există nicio grabă pentru organizarea de alegeri în plan local până când filiala nu va fi pe deplin reorganizată, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că va încerca să se afle săptămânal în teritoriu, ca garant al neutralităţii şi pentru a impulsiona procesul de reorganizare.

„Avem acest proiect, pe care îl susţinem în Consiliul Judeţean prin intermediul colegului nostru, Daniel Learciu, care va aduce un plus pentru judeţul Constanţa, în momentul în care va fi pus pe picioare. În rest, facem muncă de reorganizare, avem nevoie de linişte în organizaţie. Alegeri ar putea avea loc abia peste şase luni”, a adăugat Gerea.

În plus, a mai adăugat liderul interimar al ALDE Constanţa, a fost recuperat şi sediul partidului de la fostul preşedinte, deputatul independent Mircea Banias.

Constanţa ar putea avea un spital oncologic

În cadrul şedinţei de sâmbătă, s-a dat un vot de susținere pentru proiectul ALDE inițiat de vicepreședintele ALDE din Consiliul Județean Constanța, Daniel Learciu, în domeniul sănătății, în vederea creșterii calității vieții cetățenilor județului Constanța prin realizarea unei structuri spitalicești în vederea tratării afecțiunilor oncologice.
Judeţul Constanţa ar putea avea, astfel, un spital oncologic pe amplasamentul fostului Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud. Proiectul vicepreşedintelui Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu, a fost deja aprobat cu unanimitate de voturi de administraţia judeţeană.
În calitate de iniţiator, Daniel Learciu susţine: „Noul spital de oncologie poate funcţiona pe modelul clinicii Anadolu din Turcia, iar de această unitate ar putea beneficia toţi românii, nu doar constănţenii. Este vorba de un spital cu 150 de paturi și încercăm să îi aducem și pe medicii de la Spitalul John Hopkins din Statele Unite ale Americii să opereze. Totul se va urgenta în conformitate cu normele legale și noi sperăm ca, undeva în primăvara anului viitor, să demarăm construcția”.
Anul acesta vor fi demarate procedurile pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de elaborarea studiilor de oportunitate şi de fezabilitate în urma cărora se va afla şi bugetul necesar celor două investiţii.
Finanţarea proiectului se va face cu bani de la Consiliul Judeţean, dar şi de la Ministerul Sănătăţii, a mai precizat Learciu, la momentul în care acesta a primit votul consilierilor judeţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii