Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost validati primii directori coordonatori de deconcentrate

ro

14 May, 2009 02:50 4985 Marime text

Mihaela_Ristea.jpgPrimul care a scăpat de emoţii a fost directorul APIA, Aurel Şuşman, care a fost programat dimineaţă pentru a fi evaluat

Zi de foc pentru mulţi dintre aspiranţii la funcţiile de directori coordonatori şi directori coordonatori adjuncţi ai instituţiilor deconcentrate constănţene.
Nu mai puţin de cinci reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa s-au deplasat, ieri, la Bucureşti, fiind membri în comisiile care evaluează proiectele de management depuse de candidaţii la şefia unor deconcentrate. Prefectul judeţului, Tit Liviu Brăiloiu, directorul cancelariei prefectului, Liliana Naclad, subprefectul Claudiu Palaz, şeful Biroului juridic din Prefectură, Aura Bozdoacă şi Liliana Piscanu au fost cei care, alături de ceilalţi specialişti din comisiile de evaluare, au participat la luarea „verdictului" final.
În jurul orei 15.00, o parte dintre candidaţii programaţi ieri să-şi susţină proiectele puteau răsufla uşuraţi, proiectele lor manageriale fiind apreciate şi asigurându-le posturile mult-râvnite.
Printre primii declaraţi „câştigători" s-a aflat Aurel Şuşman, ce va coordona activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, iar Mihai Marcu îl va ajuta de pe poziţia de director coordonator adjunct. Un alt manager coordonator validat a fost şi Valentina Munteanu, cea care se va ocupa de bunul mers al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Constanţa. Mihaela Ristea este, de ieri, director coordonator al Autorităţii Judeţene de Plăţi Sociale, Mircea Chipăilă va conduce Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialul Săditor, Bogdan Dima se va ocupa, în continuare, de activitatea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Dionisie Culeţu, unicul candidat de altfel, a preluat frâiele Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, iar Boris Parpală va decide soarta agriculturii judeţene ca director coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa. La Casa Judeţeană de Pensii conducerea va fi asigurată de Corina Samoilă, ajutată de Constantin Birt  şi Augustina Munteanu, iar Serviciul Judeţean de Consultanţă Agricolă va fii coordonat de Liliana Panaitescu, secondată de Mihaela Elena Şonel.
Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă pot răsufla uşuraţi, comisia de evaluare lămurind care le vor fi şefii pentru următorii patru ani: Florin Constantin va fi director coordonator, secondat de Marius Ciobanu şi Daniela Neagu. Contactat telefonic, Florian Constantin nu s-a pripit să spună că este deja director, rezumându-se doar la a ne declara că va primi răspunsul oficial zilele următoare.

Valentina_Munteanu.jpgAJOFM - o pălărie prea mică pentru Mincă

Spre deosebire de acesta, colegul său de partid, Romulus Mincă, a declarat că el a obţinut funcţia de director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. „Eu voi fi directorul instituţiei", a spus Mincă. În ajunul susţinerii proiectului de management pentru AJOFM Constanţa, Romulus Mincă a declarat că ar putea fi învestit într-o funcţie mai înaltă decât cea pentru care a aplicat. Întrebat dacă a acceptat nominalizarea ca director al AJOFM din partea PD-L doar pentru a avea un CV mai bogat şi dacă această funcţie este doar o rampă de lansare pentru el, Mincă şi-a revenit brusc din visurile de mărire şi a afirmat că va prelua funcţia cu mare responsabilitate, că are experienţă etc etc. Preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, ne-a declarat că, într-adevăr, Romulus Mincă şi-ar fi dorit funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar că această funcţie nu există deocamdată. Banias a adăugat că, dacă funcţia va fi înfiinţată, Mincă ar putea să o obţină, dacă nu vor pune mâna pe ea „colegii de la PSD, care şi ei şi-o doresc". Totuşi, Mircea Banias a subliniat că este posibil ca Mincă să-şi ducă la final mandatul. Romulus Mincă i-ar putea avea ca adjuncţi pe Emilia Murineanu, actualul director al AJOFM şi pe sindicalistul pesedist Marian Foca. Mincă îşi va prelua mandatul pe 25 mai, atunci când expiră preavizul actualului director.

{mos_ri:deconcentrate}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii