Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Aşa a fost să fie, aşa am simţit acum“ Directorul Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“ s-a înscris în UNPR (document)

ro

03 Apr, 2015 00:00 3633 Marime text
Ionuţ Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK), a devenit membru al UNPR Constanţa. Artagea susţine că a luat această decizie în urma unor discuţii purtate atât cu deputatul Florin Gheorghe, preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Constanţa, cât şi cu George Lipoveanu, liderul organizaţiei judeţene a partidului. „Aşa a fost să fie, aşa am simţit acum, că trebuie să mă înscriu în UNPR“, a mărturisit Artagea. Totodată, directorul AIMK a declarat că a ales această formaţiune politică pentru că „Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, este un tip care trebuie urmat“, dar şi pentru că cei de la UNPR „au o viziune foarte bună pentru Constanţa“. Destul de reţinut în declaraţii, Artagea nu a explicat şi care este această viziune.

Amintim că Bogdan Artagea a mai activat politic. Conform spuselor sale, timp de patru ani, a fost membru PDL. La conducerea Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“ a fost numit, interimar, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, după demisia fostului director general, Cristian Moldovanu. Până la momentul numirii, el a fost director operaţional în cadrul companiei.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată pe data de 9 martie a acestui an, Bogdan Artagea nu deţine niciun teren şi nicio clădire. El are, în schimb, patru autoturisme, dobândite prin cumpărare: un Audi A6, o Skoda Fabia, un Mini Cooper şi un Volvo XC60. Directorul AIMK nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult şi nici colecţii de artă a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Aşa cum reiese din declaraţia de avere, Bogdan Artagea nu are conturi şi depozite bancare, nici plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate. Are, în schimb, datorii: un credit de 12.000 de euro, de la CEC Bank, scadent în 2018, un altul de 44.000 de lei, de la BRD-GSG, scadent în 2016, unul de 5.000 de lei, de la Raiffeisen Bank, scadent în 2016, şi încă unul, de 84.400 de lei, de la BRD-GSG, scadent în 2020.

În ceea ce priveşte veniturile, Bogdan Artagea a câştigat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, de la AIMK, mai multe sume: 78.653 de lei, venit din salarii la funcţia de bază - contract individual de muncă, 1.200 de lei, venit din salarii în afara funcţiei de bază - indemnizaţie C.S.S.M, 1.896 de lei, venit din salarii în afara funcţiei de bază - comisie paritară. Ca profesor, soţia lui Bogdan Artagea a realizat, în aceeaşi perioadă de timp, 25.546 de lei, de la Casa Corpului Didactic Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii