Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestari pentru ilegalitati cu terenuri langa A2

ro

08 May, 2009 01:07 1383 Marime text
Ieri, Tribunalul Bucureşti a emis patru mandate de arestare pe numele fostului director al Oficiului de Cadastru Călăraşi, Ion Năbârgeac, al fostului viceprimar al comunei Cernica - Ilfov, Vasile Zaharia, precum şi al lui Gheorghe Sadoveanu şi Constantin Niculae. Toţi sunt acuzaţi că au făcut afaceri cu terenuri de lângă Autostrada Soarelui.

Năbârgeac este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuă, iar Vasile Zaharia, de fals intelectual şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Cei doi afacerişti, Sadoveanu şi Niculae, sunt acuzaţi de dare mită în formă continuată, respectiv instigare la fals intelectual în formă continuată şi, respectiv, complicitate la dare de mită. Năbârgeac ar fi primit de la Sadoveanu şi Niculae o sumă de 47.000 euro pentru ca cei doi să devină, în mod ilegal, proprietarii unei suprafeţe de teren de aproximativ 20 hectare, situată în extravilanul comunei Fundeni - Călăraşi, teren cu o valoare imobiliară mare, mai ales că este în apropierea Autostrăzii Soarelui. Zaharia a eliberat, în fals, şapte procese verbale de punere în posesie pe numele lui Sadoveanu şi a membrilor familiei lui Niculae.
Zaharia a acceptat să primească de la Constantin Niculae, ulterior reconstituirii dreptului de proprietate, o suprafaţă de două hectare din acelaşi teren, în valoare de 1,2 milioane euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii