Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apropiatul lui Mitrea proiecteaza parcarile din Mamaia

ro

23 Sep, 2008 00:00 1336 Marime text
1222109749.jpg

Firma Search Corporation, beneficiara a mai multor contracte pe vremea fostului ministru pesedist al Transporturilor, se ocupa de parcarile din zona cinema Albatros

Primaria Constanta intentioneaza sa construiasca parcari pentru a rezolva criza locurilor de parcare, atat in municipiul Constanta, cat si in statiunea Mamaia. Asa cum aratam intr-o editie anterioara, municipalitatea vrea sa ridice o parcare supraetajata in zona gradinii de vara Albatros din statiunea Mamaia. Primaria Constanta a organizat o licitatie pentru selectarea unei firme care sa se ocupe de detaliile premergatoare construirii propriu-zise a obiectivului. Astfel, pe 8 mai, municipalitatea constanteana a incredintat unei firme bucurestene un contract pentru proiectarea imobilului. Societatea care a obtinut contractul este SC Search Corporation SRL Bucuresti, aceasta ocupandu-se de efectuarea studiului de fezabilitate, de proiectul tehnic, de detaliile de executie, cat si de caietul de sarcini.

Proiectare de 3,3 miliarde lei

Pentru aceste servicii, Search Corporation va incasa de la Primaria Constanta 337.989,96 lei, adica peste 3,3 miliarde de lei vechi, fara TVA. In anuntul de atribuire se precizeaza ca primaria a primit doar oferta firmei castigatoare. Firma SC Search Corporation are ca unic actionar firma Search. Avg. Inc. cu sediul in Oklahoma, SUA, fiind administrata de aceeasi firma, pe un mandat de 99 de ani. Firma Search Avg. Inc. este reprezentata de Michael Mihai Stanciu, care indeplineste functia de administrator. Numele omului de afaceri american, de origine romana, este legat si de proiectarea autostrazii "Bechtel". Companiile sale au primit majoritatea lucrarilor initiate de Ministerul Transporturilor, pe vremea fostului ministru, Miron Mitrea. Search Corporation a facut parte, in acea perioada, din SC Iptana (Institutul de Proiectari pentru Transporturi Auto, Navale si Aeriene) Search SRL, societate romano-americana, reprezentata de Michael Stanciu. Potrivit unui site de stiri online, Iptana a castigat aproape toate proiectele majore de infrastructura nationala, impartind cu Ministerul Transporturilor atat contractele, cat si sediul. Firma avea birourile in aceeasi cladire cu institutia fostului ministru, Miron Mitrea, cunoscut la Constanta ca un apropiat al primarului Radu Mazare. Astfel, faptul ca Search Corporation se va ocupa de proiectarea parcarilor din zona cinematografului din statiunea Mamaia ar putea fi mai mult decat o coincidenta.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii