Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajarile la Primarie si CJC sunt suspendate si in 2010

ro

19 Jan, 2010 01:46 2310 Marime text
cap_2.jpgDupă ce anul trecut, în administraţiile publice locale, dar şi în cele judeţene, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante au fost suspendate, se pare că şi anul acesta se va întămpla acelaşi lucru. În plus, bugetarii rămaşi în funcţii vor primi din februarie salarii recalculate în baza noii grile prevăzute de legea unică de salarizare.

Viitorul bugetarilor nu este deloc roz, cu atăt mai mult cu căt, dacă ordonanţa de reducere a numărului angajaţilor din sistem intră în vigoare, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu vor fi nevoiţi să îşi dea afară fiecare căte jumătate din angajaţi.

Potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa la sfărşitul săptămănii trecute, avănd în vedere adresa Ministerului Finanţelor Publice „prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 sunt şi rămăn în vigoare şi după data de 31.12.2009". Ca urmare, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante.

Anunţul privind suspendarea angajărilor din administraţiile locale şi judeţene apare după ce, în urmă cu aproximativ o săptămănă, CJC publica căteva anunţuri prin care îi informa pe cei interesaţi, că scoate la concurs mai multe funcţii publice, unul dintre concursuri fiind organizat pe 20 ianuarie la Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor. Aici erau vacante un post de casier contabil şi unul de pompier. Tot la această Direcţie ar fi trebuit să se desfăşoare, pe 21 ianuarie, şi concursul pentru ocuparea postului de manager. În perioada 10 - 12 februarie ar fi trebuit să se organizeze concursuri pentru mai multe funcţii publice de execuţie. Astfel, la Direcţia Informatizare, Cooperare la Marea Neagră şi Managementul Calităţii erau scoase la concurs căte două posturi de consilier superior, inspector principal, inspector asistent şi inspector debutant. Pentru Direcţia Generală de Afaceri Europene erau puse la bătaie un post de inspector asistent şi două posturi - inspector debutant. Şi la primărie se întămplă acelaşi lucru chiar dacă primarul Radu Mazăre susţine că autoritatea locală are un deficit de 100 de posturi.

concursuri_cjc.jpgBugetarii primesc salarii recalculate

Pe lăngă faptul că nu se vor mai face angajări, bugetarii vor primi, de luna viitoare, salarii recalculate în baza noii grile prevăzute de legea unică de salarizare, aşa cum prevede un ordin comun al miniştrilor muncii şi finanţelor, publicat, la finele săptămănii trecute, în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, reprezentanţii instituţiilor statului au la dispoziţie două săptămăni pentru a învăţa cum să-i reîncadreze pe angajaţi în noile grile. Pentru instruirea acestora trebuie să se ocupe agenţiile locale de prestaţii sociale şi direcţiile de finanţe publice şi se va finaliza pe 31 ianuarie, astfel încăt noile state de personal să fie gata pănă pe 3 februarie. Mai exact, bugetarii care primeau pănă acum salarii de maximum 600 de lei lunar vor încasa, chiar şi pentru prima lună a anului, 705 lei - salariul minim stabilit prin legea unică.

De asemenea, potrivit aceluiaşi ordin, salariul de merit nu se va mai acorda în acest an, excepţie făcănd angajaţii care au primit acest drept în 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 16 Feb, 2010 23:31 lucrez intr-o institutie bugetara si nu s-a dat salarul de 705 lei,desi la salarul de angajare s-a adaugat sporul de vechime la unii angajati a ajuns la 660 lei . de ce nu s- a aplicat salarul din noua lege ????