Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Amintirile ne răscolesc”? Dragnea, mulţumit de Făgădău şi Ţuţuianu, dar nostalgic după Mazăre şi Constantinescu!

ro

26 Aug, 2016 00:00 4405 Marime text
 

Aflat pentru prima dată la Constanţa după alegerile locale din 5 iunie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost cuprins de nostalgie cu gândul la fostul primar, Radu Mazăre, dar şi la fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, acum aflat în arest, Nicuşor Constantinescu. Întrebat dacă îi place cum arată oraşul sub noua administraţie PSD, Liviu Dragnea şi-a amintit brusc de Radu Mazăre:
 
„Eu am spus mereu că tot ceea ce a făcut Mazăre la Constanţa a fost un lucru foarte bun. Este prietenul meu şi nu mă dezic de el. Îmi place foarte mult Decebal Făgădău, este un primar foarte eficient. Aceeaşi părere o am şi despre Horia Țuţuianu. Amândoi sunt tineri, au potenţial şi cred că vor face treabă bună”, a spus Dragnea.
 
El a adăugat că apreciază transformarea staţiunii Mamaia şi salută modul în care actualul primar, Decebal Făgădău, intenţionează să ducă mai departe politicile predecesorului său, concomitent cu noul său plan de administraţie. Dragnea a spus că este încrezător că atât municipiul Constanţa, cât şi Mamaia îşi vor continua parcursul spre dezvoltare la fel ca până acum. Din amintirile lui Dragnea nu a dispărut nici Nicuşor Constantinescu: „La judeţ sunt multe programe începute de Nicuşor şi pentru care, din păcate, plăteşte pe nedrept“. El a continuat spunând că actualul şef al CJC, Horia Țuţuianu, are o misiune deopotrivă grea şi uşoară. Uşoară „pentru că nu pleacă de la zero şi periculoasă pentru că trebuie să menţină nivelul de dezvoltare“.
 
Declaraţiile au fost făcute la Şcoala de Vară a Femeilor Social-Democrate, care se desfăşoară la Mamaia.
 
Dragnea a mai vorbit şi despre alegerile parlamentare de anul acesta şi a afirmat că data de 11 decembrie nu este una bună pentru organizarea alegerilor parlamentare. El a lăsat să se înţeleagă că, dacă va propune această dată, premierul Dacian Cioloş ar face jocurile PNL. „Dacă e un joc politic din partea PNL, este un joc prost. PSD va câştiga aceste alegeri chiar dacă vor fi organizate în noiembrie sau în decembrie”, a conchis liderul PSD.

Dragnea vrea ca „Portul Constanţa să fie curăţat”

Constanţa înseamnă şi Portul Constanţa, despre care Dragnea spune că ar trebui să fie o sursă mai mare de venit la bugetul de stat şi la cel local. „Sigur, nu este treaba Primăriei sau a Consiliului Judeţean, dar în port este mult de muncă pentru a stopa traficul şi evaziunea fiscală din interior. Toată lumea ştie, dar instituţiile statului vorbesc foarte puţin pe acest subiect. Este nevoie de acţiune mult mai fermă în această direcţie. Chiar companii mari care funcţionează în zona portuară au impresia că în România se poate orice. Eu le transmit că după alegeri nu se va mai putea orice. Portul trebuie curăţat!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii