Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenintari pe holurile Primariei Medgidia

ro

03 Nov, 2008 00:00 1458 Marime text

Consilierii locali s-au reunit intr-o sedinta extraordinara, ce a avut loc vineri, 31 octombrie, in sala de consiliu a Primariei Medgidia

Sedinta a avut 16 puncte pe ordinea de zi, cel mai controversat fiind cel referitor la aprobarea continuarii lucrarilor avand ca obiect "Reabilitare cladire cu functiunea de campus scolar Colegiul Nicolae Titulescu - in conditiile actualului contract cu SC SCIM SA". Primarul Marian Iordache a afirmat ca licitatia care s-a tinut pe timpul vechii administratii locale a avut o greseala care poate fi reparata doar prin aprobarea continuarii lucrarilor in aceste conditii. "Lucrarile au fost abandonate in luna martie, iar fostul primar era prea ocupat cu campania electorala pentru a se ingriji de campusul scolar", a acuzat Marian Iordache. Consilierul Dumitru Moinescu s-a aparat, spunand ca lucrarile au fost abandonate la dispozitia proiectantului. Au urmat acuzatii reciproce de minciuna intre consilierii pedelisti si penelisti. Primarul orasului a fost avertizat de catre fostul viceprimar al municipiului, Mircea Talasman, ca nimeni nu l-a facut mincinos pana in prezent si nu a luat-o peste ochi. Dupa sedinta, dialogul aprins dintre pedelistul Mircea Talasman si penelistul Marian Iordache a continuat pe holurile primariei.

Salarii majorate cu 75%

Desi actuala conducere a Primariei Medgidia se plange constant de dificultatile financiare cu care se confrunta, a reusit sa mareasca salariile de baza a opt angajati, apartinand biroului de proiecte din cadrul primariei, cu 75%. Hotararea a fost luata in urma unui proiect propus spre aprobare de primarul Marian Iordache. Edilul a motivat decizia, in fata consilierilor locali, declarand ca angajatii departamentului proiecte au salarii intre 550 si 750 de lei si ar trebui sa fie stimulati pentru a atrage cat mai multe proiecte cu finantare internationala in institutie. Se pare ca sporul va putea fi acordat deoarece exista posturi neocupate pana in prezent. Aprobarea regulamentului de gospodarire a municipiului Medgidia, a indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate "Locuinte sociale - bloc MS7, MS8, MS9 (48 u.l.) str. Industriei si aprobarea PUZ ,,Amenajare spatiu de agrement - Parc acvatic" au fost unele dintre punctele importante ale sedintei. Ordinea de zi a mai cuprins aprobarea licitatiei publice privind inchirierea fostului sediu ADP cu destinatia spatiu administrativ, concesionarea prin licitatie publica a unui imobil-teren ce apartine domeniului privat al municipiului Medgidia, in suprafata de 8.864 mp (lotul 1), situat in Medgidia, str. Albinelor, cu destinatia "Parc acvatic", aprobarea PUD - ,,Consolidare, reparatie capitala, mansardare, extindere cu corp arest parter si amenajare sediu Judecatorie Medgidia".

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii