Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am dovedit că sunt un primar bun" NICULAE MARGHIOL şi viziunea sa despre dezvoltarea comunei Ciocârlia

ro

31 May, 2012 02:20 4036 Marime text
cap_2.jpgNiculae Marghiol propune 18 proiecte pentru dezvoltarea comunei Ciocârlia. Programul electoral al candidatului PNL la Primăria Ciocârlia vine să rezolve problemele localnicilor legate de infrastructură, dar şi să ofere cetăţenilor sprijinul necesar într-o perioadă marcată de criza financiară.

Cele 18 proiecte vor fi implementate în Ciocârlia de Sus, Ciocârlia de Jos, IAS CILACER şi IAS STELACER, fără ca Niculae Marghiol să facă diferenţieri între zone. Proiectele răspund solicitărilor cetăţenilor şi au fost conturate în urma discuţiilor purtate în ultima perioadă între localnici, Niculae Marghiol şi echipa sa de consilieri. De aceea, candidatul PNL se angajează să rezolve în regim de urgenţă aceste proiecte. Programul electoral este centrat pe fermieri, tineri, bătrâni, persoanele defavorizate şi pe dezvoltarea localităţii, prin realizarea lui urmând a fi depăşite barierele care stau la ora actuală în calea unui trai şi al unei activităţi decente.

Va fi înfiinţat un punct de colectare a laptelui

Platforma electorală începe cu proiectul privind administrarea corespunzătoare a islazul din comună. Niculae Marghiol susţine că acesta va fi întreţinut corespunzător şi dat în concesiune în condiţii optime celor 20 de fermieri din localitate, pentru un efectiv de 3.300 de animale. Crescătorii de animale vor beneficia în acelaşi timp de un loc special amenajat unde să vândă laptele. În acest sens, Niculae Marghiol se angajează să înfiinţeze unui punct de colectare a laptelui.

Tinerii vor primi locuri de muncă şi loturi gratuite pentru casă

Al doilea punct înscris pe platforma electorală propune acordarea de loturi gratuite pentru casă tinerilor până în 35 de ani. Potrivit candidatului PNL la Primăria Ciocârlia, vor fi date cu titlu gratuit şi proiectele de casă. Prin aceste două facilităţi, Niculae Marghiol preconizează că anual îşi vor construi locuinţe câte 20-30 de familii, iar Ciocârlia va deveni la scurt timp o comună nu cu 3.000, ci cu 5.000 de locuitori. De asemenea, prin darea cu titlu de gratuitate a proiectelor de casă va avea de câştigat şi comuna, care se va dezvolta din punct de vedere arhitectural, aspectul localităţii urmând a se schimba semnificativ. Nu în ultimul rând, persoanele fără posibilităţi financiare vor primi din partea Primăriei ajutoare constând în materiale de construcţii. Tinerii vor fi ajutaţi şi prin generarea de noi locuri de muncă. Candidatul PNL la Primăria Ciocârlia şi-a propus crearea de locuri de muncă prin atragerea investitorilor în zonă, tinerii fiind astfel încurajaţi să renunţe la joburile avute în străinătate pentru a fi alături de familiile lor.

Comuna va fi modernizată conform normelor UE

Marghiol1.jpg

Comuna va căpăta un aer nou nu doar prin construcţia unor case cu un stil arhitectural modern, ci şi prin realizarea de parcuri şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, Niculae Marghiol se va implica să acceseze fonduri europene pentru realizarea unei infrastructuri la cele mai înalte standarde de calitate. Asfaltarea străzilor din localitate va fi finalizată. Cu sprijinul PNL, partid aflat la guvernare, Niculae Marghiol va introduce în comună reţeaua de canalizare. Nu în ultimul rând, Ciocârlia va fi o localitate curată, pentru că Niculae Marghiol va construi în comună o platformă de gunoi conformă cu normele UE.

IAS-urile vor fi racordate la reţeaua electrică

În urma discuţiilor purtate cu cetăţenii din cele două IAS-uri (CILACER şi STELACER), Niculae Marghiol s-a angajat să racordeze în regim de urgenţă cele două zone la reţeaua electrică. Localnicii din IAS-uri sunt extrem de nemulţumiţi de preţul mare al facturilor la curent, problemă care nu a fost rezolvată de actualul primar în cei opt ani de mandat. Deşi nu consumă energie în cantităţi mari, oamenii plătesc lunar pe facturi sume cuprinse între 100 şi 300 de lei, cu mult mai mult decât achită cei de la oraş, unde garantat consumul este mai mare. În fapt, pentru consumul unui bec aprins arareori, pentru un televizor şi un frigider, de ani buni de zile localnicii plătesc pentru curent cât nu face şi îşi iau pâinea de la gură pentru a se achita de această obligaţie.

Va creşte numărul ajutoarelor sociale

Solidaritatea socială se va manifesta prin mărirea numărului de ajutoare sociale acordate persoanelor fără venit şi prin introducerea altor facilităţi pentru bătrâni şi pentru persoane defavorizate. În primul rând, taxele şi impozitele vor fi minime. De asemenea, localnicii vor fi sprijiniţi să finalizeze actele de proprietate fără a li se percepe vreo taxă.

Şedinţele Consiliului Local vor fi publice

Uşa Primăriei va fi deschisă pentru toţi localnicii, iar dialogul cu cetăţenii va fi transparent şi permanent. Cererile localnicilor se vor rezolva în regim de urgenţă, aceştia urmând să fie consultaţi în luarea deciziilor. Şedinţele de Consiliu Local vor fi de asemenea publice şi se vor desfăşura în incinta Căminului Cultural din localitate.

Elevii vor fi premiaţi

Elevii cu rezultate deosebite la învăţătură vor fi încurajaţi să studieze prin acordarea de premii. Cei nevoiaşi şi copiii cu dizabilităţi vor primi ajutoare financiare, iar elevilor navetişti le vor fi decontate abonamentele de transport în comun.

Marghiol îşi doreşte să se afle în slujba cetăţenilor pentru a duce la bun sfârşit proiectele cuprinse în platforma electorală. Niculae Marghiol candidează cu un singur gând: să-i ajute pe cei pe care i-a lăsat să se chinuiască opt ani cu actualul primar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii