Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mazare, printre cei mai prezenti senatori

ro

06 Jul, 2009 01:23 1402 Marime text
cap_3.jpgVacanţa de vară a început şi pentru parlamentari. După ce am analizat activitatea parlamentară derulată în primele şase luni ale actualei legislaturi, un alt aspect ce merită menţionat îl reprezintă prezenţa la lucrări.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un parlamentar român din  Camera Superioară primeşte, în medie, 346 de lei pentru fiecare participare la lucrările Senatului. În prima sesiune parlamentară a legislaturii 2008 - 2012, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a reuşit să participe la 72 de lucrări ale Camerei. Comparativ cu alţi colegi din Senat, reprezentantul Colegiului 1, Puiu Haşotti, stă bine la capitolul prezenţă, având în vedere că senatorul liberal constănţean a avut parte şi de o deplasare în străinătate. În statistica întocmită de Senatul României, senatorul PSD din Colegiul 3, Alexandru Mazăre, are 73 de prezenţe, în timp ce prezenţa maximă înregistrată în această primă sesiune ar fi putut fi de 79. Revenind la aspectul financiar, reamintim că indemnizaţia medie/lună a unui senator este de 4.856 de lei, pe sesiune ajungând la peste 24.000 lei.

Conform statisticii, se pare că, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, senatorii au devenit mai conştiincioşi, deşi mai există destui chiulangii.

Activitate de vară

În perioada vacanţei de vară, membrii comisiilor de specialitate din Senat vor fi nevoiţi să se întrunească conform unui program stabilit de Biroul Permanent al Camerei. Astfel, primul chemat la „datorie" va fi senatorul Puiu Haşotti, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi întrunindu-se în perioada 27 - 31 iulie. Ceilalţi trei senatori constănţeni - Alexandru Mazăre (PSD), Mircea Banias (PD-L) şi Nicolae Moga (PSD) - sunt mai norocoşi, comisiile din care fac parte fiind chemate la muncă abia luna viitoare, în perioada 24 - 28 august. Atunci se vor reuni senatorii din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (nr unde activează Mircea Banias şi Nicolae Moga) şi cei din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă (nr unde se regăseşte Alexandru Mazăre).

{mos_ri:Alexandru Mazare,senatori}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii