Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mazăre, interesat de protecţia mediului Vrea politici îmbunătăţite pentru firmele de salubrizare?!

ro

21 Oct, 2015 00:00 1899 Marime text


Senatorul PSD Alexandru Mazăre pare interesat de protecţia mediului. În consecinţă, parlamentarul constănţean a „luat-o la întrebări“ pe şefa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Leocadia Gavrilescu.
 
Senatorul PSD al Colegiului uninominal nr. 3, Alexandru Mazăre, este interesat de gradul de colectare a deşeurilor selective. Dovadă stă un document postat recent pe site-ul Senatului României. Parlamentarul constănţean îi semnalează ministrului Mediului că, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru politici Publice, în ţara noastră „au fost colectate selectiv doar 5% dintre deşeuri“, în contextul în care obiectivul asumat în faţa Uniunii Europene şi care trebuie îndeplinit până în anul 2020 este de 50%.
 
Mazăre subliniază şi faptul că nici la capitolul reciclarea deşeurilor nu stăm bine. „Deşi ne-am angajat să reciclăm minimum 50% până în 2020, gradul de reciclare nu depăşeşte, în prezent, 7%“, susţine senatorul PSD de Constanţa.
 
În contextul prezentat, Alexandru Mazăre vrea să afle care sunt măsurile pe care ministerul de resort le are în vedere pentru perioada următoare. De asemenea, parlamentarul PSD vrea să ştie şi „care sunt eventualele politici îmbunătăţite în domeniu adresate agenţilor economici direct implicaţi şi care să vizeze şi să stimuleze colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor“. Şi, cum o expresie în latină spune „verba volant, scripta manent“, senatorul PSD Alexandru Mazăre aşteaptă un răspuns în scris  din partea ministrului Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii