Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în UDTTMR. Consiliul Naţional se întruneşte la începutul anului viitor Tătarii vor în Consiliul Judeţean şi în consiliile locale

ro

03 Dec, 2015 00:00 2650 Marime text


Pentru prima dată după anul 2000, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) va participa anul viitor în alegeri cu liste complete pentru Consiliul Judeţean Constanţa şi consiliile locale în toate localităţile din judeţ. Preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, spune că acesta este obiectul mandatului său, ca preşedinte al uniunii, pe care îl pune în joc la Consiliul Naţional din luna ianuarie. Imediat după eveniment, UDTTMR va demara selecţia candidaţilor pentru posturile de consilieri judeţeni şi locali, iar dacă legislaţia va fi reglementată în timp util, astfel încât să existe vreo posibilitate ca primarii să poată fi aleşi din două tururi de scrutin, Uniunea îşi va prezenta şi candidaţi pentru funcţia de primar. Deoarece timpul până la alegeri este relativ scurt, este de aşteptat ca, cel puţin în anul electoral 2016, primarii să fie aleşi pe acelaşi sistem ca în 2012.

Ce primari susţine UDTTMR în alegerile din 2016?

Acest lucru presupune pentru reprezentanţii Uniunii că aceştia vor susţine primarii cu care au relaţii de colaborare în avantajul comunităţii turco-tătare din judeţul Constanţa. Printre primarii care se vor bucura de sprijinul UDTTMR în alegerile locale se numără Anca Belu, de la Mihail Kogălniceanu, Florin Mitroi, de la Valu lui Traian, sau George Scupra, de la Ovidiu.
 
Preşedintele Uniunii a mai precizat că el nu va candida pentru un mandat de consilier, chiar dacă, prin statut, ar fi putut solicita o derogare. În schimb, va avea grijă ca toţi candidaţii propuşi să întrunească criterii de competenţă şi compatibilitate cu statutul de ales local.

Nu au avut înţelegeri scrise cu PSD

Chiar dacă nu au avut înţelegeri parafate cu PSD la Constanţa, aşa cum s-a întâmplat în cazul UDTR, tătarii turco-musulmani susţin că nu mai vor să fie acuzaţi de partizanat politic şi tocmai din acest motiv vor să se reprezinte în administraţie pe cont propriu. „Nu doar că nu am avut înţelegeri scrise cu PSD, nu am avut nici măcar cu USL, tocmai de aceea vom susţine doar primarii care au sprijinit comunitatea noastră, iar în consiliile locale ne vom trimite oamenii, să fim reprezentaţi şi să rezolve problemele comunităţii. Acesta este obiectivul mandatului pentru care am decis să candidez pentru conducerea Uniunii“, a conchis Eserghep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii