Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri in judet

ro

05 Sep, 2002 00:00 788 Marime text
0In plan teritorial, UFD se pregateste de alegeri in cateva localitati din judet, dupa cum urmeaza: Mihai Viteazu, Baneasa si Harsova. Vicepresedintele organizatiei judetene, Nicolae Dragoi, spune ca membrii filialei locale sunt preocupati de largirea randurilor partidului, nu atat prin numarul efectiv de membri, ci mai degraba prin cresterea capacitatii de interpretare a fenomenelor politice locale si nationale in randul membrilor. Potrivit declaratiilor reprezentantilor uniunii, in ultima vreme, simpatizantii formatiunii provin din randurile intelectualilor si pensionarilor.

Urmarirea problematicii legislative

"In aceasta perioada, una dintre preocuparile noastre este urmarirea problematicii legislative, a vietii de partid, prin prisma relatiilor dintre partide. Aprobarea a doua acte normative de interes national ne preocupa indeaproape: Legea finantarii partidelor politice si Legea declararii averilor parlamentarilor", au precizat reprezentantii fortelor de dreapta.

Consecinte firesti in cazul PUR

Vicepresedintele Max Badin considera ca, la Constanta, relatia PUR-PSD are parte de consecintele firesti ale faptului ca "in plan local au fost indepartati cei care au fondat partidul umanist in 1992 la Constanta, iar locul acestora a fost luat de altii. Ma intreb unde sunt adevaratii umanisti, Zeicu, Hristu si altii, si de ce au fost dati la o parte?".

Palma de la UE

Reprezentantii UFD sunt de parere ca, la fel ca si inainte de 1989, unii sus-pusi sunt mai presus de lege, asemenea lui Postelnicu sau Dinca odinioara. "Acum a venit randul lui Hrebenciuc, Mitrea, Cozmanca, Taracila, Mihailescu si Nastase sa incalce legea. Si totusi, la fel ca si atunci, si astazi potentatii zilei sunt exonerati de toate actiunile ilegale. Pentru simpla placere de a vana a premierului, s-au adus trei ursi, pe care Nastase i-a vanat, desi legea stipuleaza cu exactitate in ce conditii aceste animale pot fi omorate", au exemplificat reprezentantii dreptei locale. Legat de acest aspect, UFD Constanta cere audierea premierului si a tuturor celor vinovati de aceasta flagranta incalcare a legii. Tot ei spun ca aceasta intamplare, la care se adauga multe altele, unele poate chiar mai grave, ne indeparteaza de Europa, pentru ca "UE ne-a acceptat toate minciunile, insa, in momentul de fata, intre Romania si UE exista un zid mare, greu de trecut. Nu vom intra in Europa cu Miki Spaga si alti soferi deveniti ministri. De aceea cerem asumarea acestui esec diplomatic de catre primul-ministru", au conchis UFD-istii constanteni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii