Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri cu inimi (video)

ro

13 Nov, 2010 00:00 2620 Marime text
operatii_esuate.jpgOperaţia a reuşit, pacientul a decedat! Medicii germani, aduşi la Clinica de Chirurgie Cardio-vasculară din Spitalul Judeţean, pentru a salva vieţi prin metode moderne, au reuşit să se aleagă cu un mort şi un pacient în comă. Nimeni nu le contestă profesionalismul, însă problema este cu totul alta. În spatele acestor intervenţii s-ar putea ascunde intenţia Consiliul de Administraţie al spitalului, controlat de Consiliul Judeţean de a privatiza Clinica.

Cel mai bun medic este trenul spre Bucureşti! Asta susţine de câţiva ani preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care în urmă cu două luni, nu se ferea deloc să denigreze activitatea şi performanţele medicilor constănţeni. Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Judetean este o vacă bună de muls s-ar putea gândi unii. De aici si imposibilitatea de a înţelege de ce au chemat tocmai în această secţie mai marii Spitalului specialiştii tocmai de la o clinică privată din Germania? Medici, asistente şi infirmiere, cu toţii au reclamat intenţia Consiliului Judeţean de a privatiza Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, atunci când profesorul Pătruţ a fost dat la o parte de conducerea Spitalului. Momentul a concis cu trecerea celei mai mari unitaţi spitaliceşti din Dobrogea sub controlul Consiliului Judeţean. Şi ce pretext ar putea fi mai potrivit decât aducerea unor specialişti din Germania?
Nimeni nu le contestă calităţile sau profesionalismul. Însă, paradoxal, rata mortalităţii în clinica privată din Germania nu este mai mică decât cea din Spitalul Judeţean.Una peste alta, medicii germani cu care conducerea Spitalului au semnat parteneriatul au ales cinci pacienţi cardiaci pe care i-au supus unor intervenţii chirurgicale moderne. Dintre bolnavi, unul este mort, altul ţinut în viaţă doar de aparate. Cât priveşte venirea unor medici germani la Constanţa, pentru a efectua operaţii, vă lăsăm pe voi să apreciaţi această necesitate. În acest caz, mai marii din Spitalul judetean se pare că au aplicat principiul ce are altul este mai bun, pentru că şi noi avem specialisti capabili să efectueze operaţii care, cu adevărat, să salveze viaţa pacienţilor. Şi totuşi cine are de câştigat? Concluziile le trageţi dumneavoastră ...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii