Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunarea de la malul mării a femeilor pesediste „amorezate" de primarul Constanţei Mazăre - „De la echipă se trage cheia succesului" (galerie foto)

ro

27 Aug, 2011 00:00 1736 Marime text
scoala_femei_DSCF3963.jpgCea de-a doua zi a Şcolii de Vară a femeilor social-democrate care are loc în aceste zile în staţiunea Mamaia şi care cuprinde o serie de prezentări a analizelor socio-economice referitoare la situaţia femeilor din România a semănat mai degrabă cu o reuniune a celor mai puternice femei de la nivel naţional care văd în primarul Constanţei, Radu Mazăre, idolul lor. Cele 150 de femei, participante la şcoala politică au părut că sunt la o petrecere relativ sofisticată unde toată lumea se pupă cu toată lumea, iar zâmbetele sunt ca nişte măşti permanente pe faţa acestora. În ciuda majorităţii care se plia perfect după descrierea de mai sus, au fost şi membre ale PSD, cum ar fi Mariana Gâju, preşedinta organizaţiei judeţene de femei a PSD Constanţa şi Rovana Plumb, europarlamentar PSD, care şi-au îndeplinit misiunea cum se cuvine.

DSCF3952.jpgCel mai aşteptat dintre oaspeţii manifestării, destul de matinale, a fost primarul Radu Mazăre, care venit într-o ţinută caracteristică, cu bocanci de armată, costumaţie kaki şi bască roşie stil Che Guevara, le-a dat pe spate pe toate femeile pesediste când le-a spus că a venit special pentru ele. „Dacă m-ar fi invitat nişte bărbaţi şi nu era vorba de femei, nu aş fi venit. Aşa, m-am echipat corespunzător şi am venit. Cred că cel mai bun şi mai frumos lucru din ţara asta sunt femeile. M-am obişnuit să fiu certat de femei, mai nou, tot o femeie mă ceartă, madam Nuţi", spune Mazăre.

Acesta chiar s-a lăudat în faţa adunării feminine cu faptul că în primăria pe care o conduce o proporţie de 80% dintre angajaţi sunt femei. „Directoarea mea financiară (n.r. Marcela Frigioiu) care îmi semnează orice este o femeie. Încrederea mea toată am dat-o unei femei. Nu este băgată în politică, i-am spus că are treabă multă la primărie", spunea, ieri dimineaţă, Mazăre.

Flatate de cuvintele mari la adresa lor spuse de un maestru al vorbelor, secretarul organizaţiei de femei, Maria Lazăr, i-a cerut primarului să le înveţe câte ceva despre secretul succesului la electorat, „ca să ştie şi colegele din ţară". „Lucrurile în viaţă trebuie făcute echilibrat, cu măsură. Mie nu-mi plac farsorii mincinoşi. Să nu credeţi că în Constanţa mă votează doar pentru că sunt simpatic. De la echipă se trage cheia succesului. Trebuie ca, atunci când eşti plecat, lucrurile să meargă şi fără tine. Nu ştiu dacă aţi auzit de vreun scandal la mine în primărie. Fiecare îşi vede de treaba lui şi eu am grijă de acest lucru. Pâinea se face rotundă şi se taie în felii. Nu poţi să mergi aşa relaxat în viaţă, dacă nu ai echipă bună", le spunea, ieri, femeilor, Mazăre, plin de înţelepciune.

„Îmi permit să şi dansez"

Aşa cum face de fiecare dată la astfel de reuniuni, când are ocazia de a etala toate realizările sale, cu atât mai mult în această perioadă premergătoare alegerilor locale, aşa a făcut şi de această dată. Mazăre le-a vorbit pesedistelor cum are el grijă şi de femeile, şi de copii şi de bătrânii din Constanţa pe care îi ajută cum poate, dându-le diferite ajutoare materiale sau care constau în pachete, iar tinerilor, aşa cum le-a promis, le-a făcut case ieftine. „Am gândit să fac un cartier de containere prefabricate, pentru că nu avem bani să facem blocuri. Bag 3.000 de oameni acolo. Presa nu te dă decât dacă faci ceva spectaculos. Am în spate multe lucruri făcute, îmi permit să şi dansez", s-a lăudat Mazăre.

Ponta despre Mazăre: „E ca şi când aţi fi băut o cafea concentrată dis-de-dimineaţă"

Venit cu întârziere la întâlnirea cu femeile, preşedintele PSD, Victor Ponta, însoţit de soţia sa Daciana şi de europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a fost mult mai relaxat decât colegul său Mazăre şi mult mai puţin lăudăros. Ba chiar l-a lăudat pe Mazăre, care nu a mai aşteptat ca acesta să ajungă şi a plecat pentru a-şi schimba costumaţia pentru evenimentul care a precedat, organizat de USL. „Am întârziat pentru că am venit de la Tulcea, dar v-a ţinut companie domnul Mazăre. E ca şi când aţi fi băut o cafea concentrată dis-de-dimineaţă. Eu am venit cu cafeaua la filtru", a adăugat Ponta.

Femeile PSD-iste se plimbă la Balcic

Astăzi, femeile pesediste pleacă la bulgari, unde se vor întâlni cu Organizaţia de femei a Partidului Socialist din Bulgaria, unde au în plan un schimb de experienţă privind aplicarea principiului egalităţii de şanse „gender mainstreaming", eveniment care va fi precedat şi de o vizită la Castelul Reginei Maria din Balcic. Duminică dimineaţa, Corina Drăgotescu, comentator TV, le va vorbi femeilor social-democrate despre campania electorală de o parte şi de alta a sticlei, dar şi despre comunicarea în campanie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii