Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiunea lui Palaz privind consilierii din Ciobanu, admisa de instanta

ro

15 May, 2010 03:26 1186 Marime text
În cursul zilei de ieri, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea Prefectului Judeţul Constanţa, formulată în contradictoriu cu Consiliul Local al comunei Ciobanu, apreciind ca nelegală Hotărârea de Consiliu Local nr. 7/25.02.2010 privind încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali ţărănişti Constantin Nădrag şi Ion Hermeneanu.

Prefectul Claudiu Palaz a susţinut că la baza acţiunii în instanţă pe care a intentat-o împotriva hotărârii de Consiliu Local, a stat încălcarea, de către autoritatea deliberativă, a prevederilor art. 9, alin. 2, lit.( h^1) din Legea nr. 393/2004, privind Statutul aleşilor locali. În articolul în cauză se evidenţia faptul că un ales local îşi poate pierde calitatea de consilier înainte de termenul legal de expirare a mandatului doar în cazul în care se pierde calitatea de membru al partidului politic din care face parte.

În condiţiile în care. există din partea PNŢCD-ului adresa nr. 91/28.01.2010, înregistrată la Consiliul Local Ciobanu prin care se menţionează că Ion Hermeneanu şi Constantin Nădrag şi au în continuare susţinere din partea formaţiunii politice pentru funcţia de consilieri locali, prefectul Palaz a declarat că HCL 7/25.02.2010 a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii