Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A luat fiinta Clubul Varstnicilor Cumpana

ro

02 Oct, 2008 00:00 938 Marime text
1222890048.jpg

De ziua lor, seniorii comunei au primit, din partea primariei si consiliului local, un club al lor, unde sa-si petreaca timpul liber

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice a fost celebrata, ieri, intr-un cadru festiv, in comuna Cumpana. Sala mare a Casei de Cultura Cumpana a fost plina de pensionari, invitati pentru a primi un omagiu din partea Consiliului Local si a Primariei Cumpana. La eveniment au participat varstnicii de peste 75 de ani ai localitatii, carora primarul Mariana Gaju le-a inmanat diplome de onoare, dar si cate un cadou simbolic in amintirea acestei zile, sarbatorita cu bucurie de catre toti cei prezenti. Atmosfera manifestarii a fost intretinuta si de acordurile melodiilor interpretate de formatia "Romancuta", prezenta, de altfel, la mai toate evenimentele importante pentru comunitatea locala. Sala Casei de Cultura a fost aproape plina, raspunzand invitatiei toti cei 250 de pensionari cu varste de peste 75 de ani. Acestia au fost incantati si de prestatia interpretilor Doinita Buturoaga si Marius Cristel Marin, invitati speciali la eveniment. "Sarbatoarea aceasta, a varstnicilor, ar trebui sa prilejuiasca guvernantilor niste reflectii. Pentru ca, in graba catre viitor, ei scapa din vedere dezideratele, cerintele, nevoile celor ajunsi la aceasta varsta si nu-si mai intorc privirile spre cei care au construit prezentul si o parte din trecut. Prezentul nu poate fi explicat fara cunoasterea trecutului, nici proiectarea viitorului, fara explicarea prezentului. Tot astfel, generatiile viitoare isi gasesc plauzibilitatea de destin in faptele varstnicilor de astazi", a declarat primarul comunei, Mariana Gaju, adaugand ca, din pacate, privirile mai-marilor tarii se intorc prea rar spre cei care au adaugat trepte pe scara devenirii lor umane.

Clubul are personalitate juridica

Cu aceasta ocazie, la Cumpana s-a infiintat Clubul Varstnicilor, unde toti seniorii comunei au sansa sa vina, sa stea de vorba, sa citeasca presa, sa bea un ceai in compania prietenilor. Clubul a fost amenajat in sala de sedinte a fostului CAP, iar afara, primaria amenajeaza si un foisor, unde pensionarii sa se relaxeze cand este vremea frumoasa. Clubul Varstnicilor Cumpana are personalitate juridica, avand si un cont, astfel incat fiii lor sau doritorii sa poata sponsoriza functionarea lui. Actul constitutiv al structurii nou-infiintate a fost semnat ieri, in prezenta primarului Mariana Gaju, de catre toti cei sapte membri ai Comitetului Director al Clubului Varstnicilor Cumpana.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii