Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost sărbătoare ieri la Ciocârlia de Jos. Află cum a petrecut Filiala Ciocârlia a UDTTMR (galerie foto)

ro

12 Apr, 2013 00:00 3920 Marime text
Filiala Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a desfăşurat prima ediţie a „Nawrez”, un eveniment prin care comunitatea musulmană a anunţat sosirea primăverii.
Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Ciocârlia de Jos. Elevii au urcat pe scenă, au cântat colinde, dar au recitat şi poezii. Special pentru acest moment, tinerii au pregătit şi o scenetă de teatru, dar şi un program de dansuri populare tătăreşti, mult apreciat de cei prezenţi în sala Căminului Cultural.
După momentul artistic, participanţii la eveniment au fost invitaţi la o masă tradiţională, de la care nu au lipsit delicioasele sarailii şi baclavale. Evenimentul a fost organizat de Ozgun Arslan, preşedintele filialei Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România şi de Arşim Nurhan, preşedinta Organizaţiei de Femei a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani de la Ciocârlia.  Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa preşedintei Organizaţiei de Femei a UDTTMR, Nubin Ulfet. De asemenea, au participat şi colegi de la filialele UDTTMR din Constanţa, Ovidiu şi Medgidia.

Ozgun Arslan, preşedintele filialei Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a precizat că acest eveniment va deveni o tradiţie şi, de asemenea, a anunţat că anul acesta va avea loc cea de-a doua ediţie a competiţiei de kureș, care anul trecut s-a organizat în localitatea Ciocârlia de Sus. În vara anului 2012, luptele tradiţionale tătăreşti s-au desfășurat în aer liber, la intrarea în satul Ciocârlia de Sus, unde s-au adunat aproximativ 1.500 de spectatori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii