Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violeta şi Mihai Georgescu, din Constanţa, naşi Nepoţica interpretului Gelu Voicu a purtat costum popular la botez (galerie foto)

ro

09 Feb, 2015 00:00 10445 Marime text
Cel mai bun jucător de oină din România, Mihai Georgescu, de la Frontiera Tomis Constanţa, şi soţia sa, Violeta, au fost naşi de botez în Bucureşti. Cei doi i-au devenit părinţi spirituali micuţei Rebeca Evelina, al cărei unchi este cântăreţul de muzică populară Gelu Voicu
 
Mihai şi Violeta Georgescu au avut plăcerea să-i fie naşi unei bombonici de fetiţă de aproape trei luni, care a primit prenumele Rebeca Evelina. Naşul a copilărit cu tatăl micuţei, Florin Daniel Voicu, şi cu fratele acestuia, cunoscutul interpret de muzică populară Gelu Voicu. Totodată, Mihai şi Violeta Georgescu i-au cununat pe părinţii fetiţei, acum doi ani. La botezul din Bucureşti, naşii l-au luat şi pe băieţelul lor, Florin Adrian, care, poimâine, va împlini nouă luni.
 
Stabilit la Constanţa, unde s-a consacrat la echipa de oină Frontiera Tomis, al cărei căpitan este, Mihai Georgescu, cel mai bun jucător din ţară, dar considerat şi cel mai valoros din istoria sportului naţional al României, este născut la Olteni, în judeţul Teleorman. În localitatea sa natală, a fost vecin cu familia Voicu şi a copilărit cu fraţii Florin Daniel şi Gelu Voicu. Stăteau la numai trei case distanţă unii de alţii. Erau prieteni foarte buni şi aşa au rămas şi odată cu trecerea timpului. În anul 2003, Florin s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Maria Magdalena, iar soţii Georgescu i-au cununat. Acum, Mihai şi Violeta (profesor de educaţie fizică în Constanţa, fostă handbalistă) au fost naşi din nou, dar de botez, ai fiicei finilor lor.

 Costumul popular a fost adus de la Constanţa


 Micuţa a făcut senzaţie prin costumaşul popular complet (de la opincuţe până la baticuţ) pe care l-a purtat în ziua în care a fost creştinată. Cum se obişnuieşte, îmbrăcămintea de la botez o aduc naşii, iar Mihai şi Violeta, inspiraţi, au ales un costum popular. Acesta i-a venit ca turnat fetiţei, care a fost sorbită din ochi de toţi cei prezenţi. „Ne-am gândit să-i luăm finuţei un costum popular, ţinând cont că unchiul ei, interpretul Gelu Voicu, activează, cu mult succes, în domeniu. Părinţii au fost încântaţi de costumaş. L-am cumpărat de la Constanţa“, a declarat naşul. Poza de mai sus este de la nunta din 2013, în care, pe lângă soţii Florin Daniel şi Maria Magdalena Voicu, apar şi naşii (Mihai şi Violeta Georgescu), şi Gelu Voicu, alături de soţia acestuia, Felicia, dar şi interpreta Viorica Macovei.

 La botez a cântat şi Mioara Velicu


 Petrecerea de botez s-a desfăşurat într-un cadru restrâns, participând în jur de 60 de persoane. Distracţia a fost la ea acasă. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere numele grele care au întreţinut atmosfera: celebra interpretă de muzică populară Mioara Velicu, taraful Daniela şi Ştefan Marinache, Florin Pârlan şi Marius Bălan. „A participat mult tineret. Toată lumea s-a distrat de minune“ a mai spus naşul Mihai Georgescu.

 Gelu Voicu: „Rebeca Evelina, a doua minune în viaţa noastră!”


 „Dragi prieteni, ieri, nepoţica noastră Rebeca Evelina a fost botezată! Mulţumim Domnului pentru o a doua minune în viaţa noastră, mulţumim naşilor, mulţumim preoţilor pentru minunata slujbă şi îi fericim pe părinţi! Mulţumim Tarafului Daniela şi Ştefan Marinache, lui Florin Pârlan, lui Marius Bălan, lui Marian Grigore (sunet), lui Andrei Radu (DJ) şi, nu în ultimul rând, minunatei Mioara Velicu, pentru un program artistic de înaltă ţinută! Felicitări, Maria Magdalena Voicu, felicitări, frati-meu! Şi să mai vină”, a postat, fericit, pe Facebook, Gelu Voicu. „Frumuşică foc! Aşa naşi, aşa fină!”, a admirat-o pe micuţă şi Tudor Kyprianos.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii