Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii Naţionalei i-au cântat „La Mulţi Ani!“ din Canada fiicei antrenorului Cristian Cojocaru (galerie foto+video)

ro

17 Mar, 2015 00:00 4348 Marime text

Prezenţi la un stagiu de pregătire în Canada, componenţii lotului de rugby până în 19 ani al României i-au făcut o surpriză constănţencei Cristina Cojocaru, cu ocazia împlinirii a 14 ani.
 
Antrenorul de rugby Cristian Cojocaru, de la clubul Tomitanii Constanţa, face parte şi din staff-ul tehnic al reprezentativei României Under-19. Ziua de 15 martie, în care, în urmă cu 14 ani, s-a născut fiica sa, l-a prins în Canada, unde tinerii tricolori s-au aflat în cantonament. Sportivii au acceptat cu bucurie să facă un filmuleţ în care i-au cântat „La Mulţi Ani!“ Cristinei.

Jucătorii, Cristian Cojocaru şi ceilalţi componenţi ai staff-urilor echipei au cântat cu foc, apoi tatăl Cristinei a postat filmuleţul pe pagina personală de Facebook. Rugbyştii au prezentat şi un mesaj scris, „La Mulţi Ani, Cristina!“. „Mulţumesc mult, sunt o fată foarte norocoasă! Succes, băieţi!“, s-a arătat impresionată tânăra Cojocaru. Iniţiativa antrenorului de la Tomitanii s-a bucurat de aprecierile prietenilor săi pe reţeaua de socializare. „O demonstraţie pentru toţi taţii din lume, un exemplu de urmat. Felicitări, domnule Cojocaru, toată stima!“, a scris Nijloveanu Mihaiţă Mihay. „Foarte frumos! La Mulţi Ani!“, a urat şi Adi Corcheş. „Să fii sănătoasă şi să ai parte numai de bucurii şi noroc în viaţă“, i-a transmis Cristinei Antohe Nicoleta-Steluta, pe când „Leu Paul Mihai“ a punctat: „Foarte tare, domnule, 20 de bărbaţi super mişto să-ţi cânte în cor de ziua ta! Eşti o fată norocoasă şi foarte iubită! La Mulţi Ani!“

 Mama - „Sunt fericită să am un aşa copil minunat!“

 Şi părinţii sărbătoritei au avut mesaje speciale. „În acea zi de 15 martie, la ora 17.00, acum 14 ani, a venit pe lume o minunată fetiţă pe nume Cristina. Tati îţi urează un sincer şi călduros «La Mulţi Ani!». Te iubesc mult de tot şi crede-mă că eşti cea mai importantă persoană din viaţa mea!“, a postat din Canada Cristian Cojocaru. „Draga mea copilă! Mi-ai adus bucurie în suflet şi mi-ai dat sens vieţii, într-o zi de primăvară, acum 14 ani, pe 15 martie. Nu pot descrie bucuria şi fiorul pe care le-am trăit atunci. Devenisem mamă, cea mai mare împlinire a unei femei. În prima clipă, i-am cerut lui Dumnezeu un îngeraş pentru tine, să te călăuzească toată viaţa. L-am rugat să îţi dea sănătate, că de îmbrăţişările care să îţi ţină de cald, de mângâierile care să îţi aducă linişte şi zâmbetul pe buze, de încurajările care îţi vor da aripi, de mustrările care te vor face un om integru, de destăinuirile ca între prietene mă voi ocupa eu şi îţi voi fi sprijin şi suport cât voi trăi. Sunt fericită să am un aşa copil minunat. Îţi mulţumesc că mi-ai dat sens vieţii, draga mea bibică! La mulţi ani sănătoşi, fericiţi, cu împliniri în tot ce îţi propui! Cei 14 ani împliniţi vin cu un bagaj de cunoştinţe din copilărie, iar de acum înainte, amintirile ce vor urma vor fi amintiri de adolescentă! Îmi doresc ca şi aceste amintiri să fie frumoase şi să te facă să mergi mândră pe drumul vieţii! Te iubesc! Mama“, a fost mesajul emoţionant al soţiei lui Cristian Cojocaru, Monica. Cristina este un mare suporter al rugby-ului, fiind prezentă, alături de mama sa, la multe meciuri.

 Au condus reprezentativa Under-20 a Canadei

 În Canada, tricolorii au susţinut şi două partide amicale în compania unei echipe mai mari ca vârstă a ţării gazdă, reprezentativa de până în 20 de ani. Canadienii au câştigat ambele confruntări, cu 21-9 (6-6) şi cu 36-13 (14-13), însă, în ciuda înfrângerilor, românii au lăsat o frumoasă impresie. Despre prima partidă, Cristian Cojocaru a spus: „Am condus cu 9-6 până în minutul 62! Am avut doi eliminaţi într-un interval de 15 minute. Când ne-au eliminat oamenii, am primit două eseuri. Oricum, echipa României a demonstrat că are un cuvânt greu de spus pe pământ canadian“. În a doua confruntare, tricolorii au condus cu 10-0, în urma a două eseuri. Între cei 26 de rugbyşti din lotul României deplasaţi în Canada s-au găsit şi şapte de la Cleopatra Mamaia: Ovidiu Cojocaru, Andrei Iurea, Alexandru Cozma, Cristian Strătilă, Sebastian Agapie, Ionel Melinte şi Florin Popa. În Canada, Cristian Cojocaru a avut prilejul să se întâlnească cu un fost coleg de generaţie de la Şcoala Sportivă numărul 2 Constanţa, Cristian Voinea, care este stabilit la Vancouver din anul 1994.

 Opt constănţeni în Scoţia

În aceeaşi perioadă, un alt lot de juniori al României, cel de până în 18 ani, a efectuat un turneu extern, în Scoţia. Printre cei trei antrenori ai selecţionatei tricolore se află şi Nicolae Radu Mocanu, de la Cleopatra Mamaia, iar din lot au făcut parte şapte constănţeni: Tudor Boldor, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu, Dragoş Burlacu, Mădălin Mihalache (Tomitanii), Alin Davidoaea şi Ionuţ Pântea (Cleopatra). Românii au disputat două amicale. În prima partidă, tricolorii au jucat cu echipa Under-18 Development a ţării gazdă, în faţa căreia s-au înclinat cu 3-62. Pentru România a marcat Tudor Boldor, din lovitură de pedeapsă. A doua confruntare le-a revenit tot scoţienilor, dar scorul a fost mai strâns, 17-8 (10-3). „Meci mult mai echilibrat. Am fi putut chiar câştiga. Per ansamblu, stagiul din Scoţia a fost foarte util. Ne pregătim pentru Campionatul European şi am putut vedea, în compania unui adversar puternic, la ce capitole mai avem de lucru. Am dominat pe înaintare, dar scoţienii, rugbyşti rapizi şi agili, au avut un plus pe treisferturi”, a punctat Nicolae Radu Mocanu. În acest al doilea meci, Tudor Boldor a marcat un eseu. Alţi trei rugbyşti de la Tomitanii, Cristian Ştefan, Teodor Andrei şi Valeriu Mechenici, sunt în aceste zile într-un stagiu de pregătire centralizată la Snagov, cu lotul României Under-17. Cantonamentul se încheie pe 20 martie.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii