Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul tort cu Steaua campioană a fost comandat la cofetăria fostului fotbalist Dumitru Hristu

ro

30 May, 2015 00:00 5591 Marime text
Câştigarea de către Steaua a celui de-al 26-lea titlu de campioană a României a adus mare bucurie în familia constănţeană Hristu, care locuieşte în cartierul Palazu Mare.
 
Tatăl, Dumitru (37 de ani), fost junior al Farului, şi fiul cel mare, Tomy (9 ani), care a jucat şi el fotbal, sunt stelişti înfocaţi şi au aşteptat cu sufletul la gură seara zilei de joi, în care urma să se stabilească cine va câştiga Liga 1: Steaua sau ASA Tg. Mureş.

Familia Hristu are şi o afacere, un laborator de cofetărie - patiserie, iar micul Tomy a fost atât de încrezător că Steaua va lua titlul, încât, încă din timpul zilei, a dat comandă pentru un tort care să marcheze performanţa. Tortul a fost realizat înainte de începerea partidelor de la Iaşi şi de la Tg. Mureş, iar băieţelul a aşteptat cu emoţie finalul celor două partide. Delicatesa, care avea mesajul „La Mulţi Ani, Steaua! Titlul 26“, noua siglă a clubului şi o cupă roş-albastră, s-a dovedit una cu noroc, Steaua încoronându-se din nou campioană. „A fost ideea băiatului, el a dat comanda. Tortul a fost gata în jurul orei 20.00, dar mi-a fost frică să-i fac atunci poză, pe care să o postez pe Facebook, gândindu-mă că dacă, Doamne fereşte, Steaua nu va lua trofeul? După ce titlul a devenit realitate însă, am dat drumul imediat la poză pe Internet. Sigur n-a avut nimeni atunci un tort cu Steaua campioană“, se mândreşte Mita Hristu.

Rude cu cei din familia Becali

Acesta a jucat fotbal la FC Farul, unde şi-a petrecut junioratul, sub bagheta antrenorilor Constantin Mareş, iar apoi Eugen Şovăilă. Tânărul Hristu juca fundaş dreapta şi a fost coleg de grupă cu atacantul Dorel Zaharia. După ce a încheiat junioratul şi a devenit student, Mita a renunţat la fotbal. Microbul i-a rămas însă în sânge, iar bărbatul a devenit un stelist convins, cu atât mai mult cu cât este şi rudă cu cei din familia Becali. De asemenea, este văr cu foştii fotbalişti (care au jucat şi la Farul) George Pitu şi Adrian Pitu. Convingerile fotbalistice ale tatălui sunt împărtăşite şi de fiul cel mare al lui Dumitru Hristu, care e şi el fan Steaua. Tomy a primit prenumele după bunicul său, Toma, şi a jucat fotbal la Academia Hagi timp de doi ani, ca mijlocaş sau fundaş stânga. Dumitru Hristu mai are un băiat, Nicolas (în vârstă de doi ani şi jumătate), căruia tatăl său i-a spus aşa inspirat de Nicolas Cage, unul dintre actorii săi preferaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii