Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pamporea mică şi Pamporea mare George Pitu, fost fotbalist la FC Farul, şi-a botezat băieţelul la fix cinci ani de la nuntă (galerie foto + video)

ro

21 May, 2016 00:00 12041 Marime text

Eveniment special în familia fostului fotbalist al FC Farul şi al Gloriei Bistriţa George Pitu, care a sărbătorit botezul fiului său, Ioanis. Evenimentul a avut printre invitaţi şi reprezentanţi ai lumii fotbalului.
 
În jur de 150 de persoane au fost alături de soţii George şi Iulia Pitu cu ocazia creştinării copilului lor. Fericiţii părinţi au ales ca botezul să aibă loc în ziua în care s-au împlinit cinci ani de la nunta lor, iar „stafful tehnic“ să fie acelaşi ca la cununie. George şi Iulia s-au bucurat şi de prezenţa, tocmai de la Bistriţa, a fostului fotbalist Sergiu Mândrean. 
 
Petrecerea s-a desfăşurat la un restaurant din Mamaia. „Dintre variantele de date pe care le aveam pentru botez am ales-o pe aceea când s-au împlinit cinci ani de la nunta noastră. Era cea mai potrivită. De asemenea, am vrut să avem aceleaşi locaţie şi «staff tehnic» (muzică, foto, video) ca la nuntă. Cu ei, dar şi cu mulţi dintre dragii noştri invitaţi de acum cinci ani am vrut să împărtăşim şi bucuria botezului“, a declarat George Pitu (35 de ani). Atmosfera a fost însufleţită de Costa Dăileanu şi de formaţia Samarina şi de saxofonistul Marian Gănescu. Forograful Lucian Bălăşoiu, căruia îi aparţin 25 dintre fotografiile care ilustrează acest articol, a surprins instantanee deosebite.

Surpriza lui Sergiu Mândrean 

Invita special la botez a fost Sergiu Mândrean (37 de ani), un bun prieten de-al lui George, fost fotbalist (fundaş dreapta) la Gloria Bistriţa (echipă la care a jucat nouă sezoane la rând), Pandurii Tg. Jiu sau Gloria Buzău. Cei doi au fost colegi la Gloria Bistriţa, iar apoi au păstrat legătura. Mândrean nu mai joacă acum, dar antrenează o grupă de copii. „Sergiu şi soţia sa, Andreea, au străbătut toată ţara ca să ne fie alături. Sergiu e un băiat de mare caracter şi are o familie model. Suntem foarte apropiaţi. Nu a putut veni la nunta noastră, că avea meci în acea zi, dar a ţinut cu tot dinadinsul să fie prezent acum. A fost o surpriză pentru Iulia. Îi aştepta cu nerăbdare, dar eu am spus că nu pot să vină, că a intervenit ceva, soţia lucrând în învăţământ, iar el fiind cu sportul. Am ţinut secretă venirea lui Sergiu şi a Andreei, iar Iulia a avut o mare şi plăcută surpriză când s-a pomenit cu ei acasă. A fost un gest impresionant din partea soţilor Mândrean“, a povestit George Pitu.

De la botez nu a lipsit nici Adrian Pitu 

Fostul mijlocaş al Farului s-a bucurat la fel de mult şi de prezenţa altor reprezentanţi ai lumii fotbalului, precum vărul său, cunoscutul Adrian Pitu (care a jucat atât la Farul, cât şi la Sportul Studenţesc, Dinamo, Rocar, U Craiova, Oţelul Galaţi, FCM Bacău, Steaua, FC Naţional, Hapoel Bnei Sakhnin sau Maccabi Netanya), Iancu Papazicu, fraţii Bobe (de la Cariocas), Silviu Rădulescu şi Bogdan Paraschiv (foşti colegi cu el la juniorii Farului) sau Dragoş Caramişin. De asemenea, nu a lipsit un alt văr al lui George, Dumitru Hristu, care a jucat şi el fotbal la juniorii FC Farul. Invitaţii au admirat-o şi pe fiica lui Adrian Pitu, Elisa, care a interpretat o melodie armânească în duet cu Costa Dăileanu, surprinzându-i şi încântându-i pe cei prezenţi.
„Ioanis Pitu le mulţumeşte tuturor invitaţilor că i-au fost alături la primirea Sfintei Taine a Botezului, atât la biserică, cât şi la restaurant“, a postat George Pitu pe Facebook. „Dumnezeu să vă ocrotească copilaşul! Fie ca viaţa să-i ofere toată fericirea din lume! Vă iubim mult!”, li s-a urat tinerilor părinţi şi comorii lor.

„O Pamporea poate mai intensă emoţional” 

Dintre dansurile tradiţionale aromâne de la botez nu putea lipsi „Treambură Pamporea”. „La fix cinci ani de la Pomporea Mare de la nuntă, o Pamporea mai Mică, dar poate mai intensă emoţional, pentru băiatul nostru Ioanis Pitu. A fost un dans sublim, maxim“, a fost un alt mesaj al lui George. Duminică, 22 mai, el şi soţia sa vor schimba rolurile şi vor fi naşi de botez pentru fiul finilor lor, Dan şi Roxana Ianciu, care va primi prenumele Aris George, al doilea fiind ales în semn de respect faţă de fostul fotbalist.

Ioanis Pitu s-a născut pe 8 martie 

Ioanis Pitu a venit pe lume în ziua de 8 Martie! Fericiţii părinţi au văzut în comoara lor un dar primit de la Dumnezeu de Ziua Mamei. Prenumele bebeluşului, de rezonanţă greacă, l-au ales pentru că moştenitorul lor a fost un copil dorit de mult, dar şi pentru a-l pune sub protecţia Sf. Ioan Botezătorul şi pentru a cinsti memoria unuia dintre bunicii lui George, care a murit cu o lună înainte de naşterea lui Ioanis.
 
„Băiatul nostru a ales să vină pe lume cu două zile mai devreme, pe 8 martie. Nici eu, nici soţia nu am încadrat această zi ca una a femeii, ci a mamei. Şi dacă tot o considerăm noi aşa, Dumnezeu s-a hotărât să ni-l aducă pe bebe fix de 8 Martie. Ioanis înseamnă copilul mult dorit. Sigur, toţi sunt doriţi, dar la noi s-a lăsat mai mult aşteptat. De asemenea, am vrut să aibă numele Sfântului Ioan Botezătorul, dar şi să îi aducem un omagiu unuia dintre bunicii mei, cel din partea mamei, Ionel, pe care l-am pierdut cu puţin timp înainte de naşterea bebeluşului“, a arătat George Pitu, care are o lună mai plină de evenimente de neuitat. În luna mai s-a căsătorit cu Iulia, anul trecut a cununat, acum botează, pe 11 mai e ziua de naştere a fratelui său, Costin, iar pe 12 mai e născută mama sa, Camelia.

George, Iulia şi micul Ioanis, în costume tradiţionale aromâne

Păstrătoare a tradiţiilor şi a valorilor aromâne, familia Pitu a ţinut mult ca la botez să aibă şi o apariţie în costume populare. „Este o plăcere pentru noi să ne îmbrăcăm astfel. Acum, fiind trei, i-am făcut un costum şi micului Ioanis“, a arătat George, care, în deschiderea botezului, a ţinut un discurs în care a vorbit despre familie, copii şi reperele familiale.
 
„Am vrut să transmit un mesaj de respect faţă de părinţi şi bunici. Am făcut şi un montaj care a rulat pe ecran, cu mottouri legate de familie, care mie mi-au plăcut foarte mult. Spre exemplu, «Îţi dai seama cât datorezi părinţilor abia atunci când ai un copil», «Familia, cel mai de preţ lucru pe care îl am», «Un copil este un dar de la Dumnezeu» sau «Cel mai important lucru pe care îl poate face un tată pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora»”, a spus George Pitu.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii