Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment emoţionant la Colosseumul din Roma Fostul fotbalist Stere Banoti a cerut-o de soţie pe Cătălina Abăseacă (galerie foto)

ro

22 Jan, 2015 00:00 5860 Marime text
Stely şi Cătălina sunt împreună de cinci ani, iar la începutul lui 2015, tânărul de 31 de ani şi-a luat inima în dinţi şi i-a oferit iubitei sale inelul, arătându-i şi prin acest gest cât de mult o iubeşte şi cât de mult se bucură să-şi petreacă restul vieţii alături de ea. Tehnicianul de la Academia „Hagi“ a ales Roma ca gazdă a surprizei pe care i-a pregătit-o Cătălinei. La Colosseum, domnişoara a primit inelul şi, plină de emoţie şi de fericire, a spus un „Da!“ din toată inima.

Cătălina nu bănuia nici pe departe că sejurul de cinci zile pe care urma să-l petreacă alături de Stely în Italia avea să-i aducă pe deget superbul inel al dragostei. Părea o mini-vacanţă obişnuită în străinătate, aşa cum cei doi mai avuseseră destule până atunci. Iubitul ei a ţinut secret scopul descinderii la Roma. Au plecat în Italia chiar în ziua în care Stere a împlinit 31 de ani, fiind însoţiţi de unul dintre cei mai buni prieteni, fotbalistul lui CFR Cluj Ionuţ Larie, şi de partenera acestuia. Din micul grup constănţean trebuiau să facă parte şi soţii Costa şi Georgiana Fălină, însă aceştia au ales în ultimul moment să meargă la munte. Stely şi Cătălina au o relaţie extrem de apropiată cu familia Fălină. Georgiana este cea mai bună prietenă a Cătălinei, iar Costa (şi el fost fotbalist, în prezent antrenor la Academia „Hagi“) şi Stere se au ca fraţii. De altfel, Stely a cunoscut-o pe Cătălina prin intermediul Georgianei. Viitoarea soţie a lui Stere Banoti a urmat studiile superioare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului.

Stely e vecin cu Simona Halep


Stely şi Cătălina şi-au jurat dragoste eternă la Colosseum, iar la anul, prin luna iunie, vor face şi nunta. Cu siguranţă, va fi o căsătorie ca în poveşti, cu mireasa pe post de prinţesă şi cu mirele pe post de prinţ. Frumoşii tineri alcătuiesc o pereche extrem de reuşită. Multe rude, prieteni apropiaţi şi cunoştinţe vor avea plăcerea să le fie alături în ziua când vor deveni soţ şi soţie. Aceleaşi sentimente i-au încercat, de altfel, şi pe tinerii îndrăgostiţi, atunci când au participat şi ei la nunţile apropiaţilor. Au fost inclusiv la căsătoria de anul trecut a fratelui Simonei Halep, Nicolae. Familiile sportivilor se cunosc bine, locuind pe aceeaşi stradă din Constanţa!

Petre Grigoraş l-a promovat pe Banoti la echipa mare a Farului


Stere Banoti a început fotbalul la FC Farul, la vârsta de nouă ani, primul său dascăl în sportul-rege fiind Ştefan Petcu. Ulterior, tânărul a lucrat cinci ani cu Constantin Funda, iar la echipa de tineret a Farului a fost pregătit de tehnicieni precum Cristian Cămui sau Vasile Mănăilă. A fost promovat şi la echipa mare (de Petre Grigoraş). O accidentare la genunchi i-a frânt însă aripile afirmării la seniorii Farului. Ulterior, a mai jucat la mai multe echipe de ligă inferioară din judeţ, dar şi la FC Viitorul. Grupa de juniori din care a făcut parte la Farul, 1984, era una redutabilă pe atunci. La Memorialul Gheorghe Ola a cucerit medalia de aur (la Constanţa) şi s-a clasat pe locul trei (la Alexandria). Iar într-un turneu extern, la Barcelona, s-a impus doi ani la rând, sub bagheta lui Constantin Funda. În momentul de faţă, Stere Banoti activează la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, fiind antrenor de tehnică la mai multe grupe.

Cel mai tehnic jucător la turneele de la Barcelona


În cariera sa, Stere Banoti a jucat mijlocaş central, fie în spatele vârfurilor (cel mai mult), fie la închidere, iar la Farul era căpitanul echipei. „Stely a fost un fotbalist foarte bun. Era extrem de tehnic, avea clarviziune şi pasă. Cuminte, muncitor. Lui Petre Grigoraş îi plăcea mult de el, chemându-l la echipa mare a Farului de la o vârstă fragedă. A avut însă neşansa acelei accidentări la genunchi. În cele două turnee pe care le-am câştigat la Barcelona a fost desemnat de fiecare dată cel mai tehnic fotbalist“, a declarat fostul său antrenor, Constantin Funda. În grupa 1984 a Farului au mai jucat fotbalişti precum Aurel Talpău, Alexandru Oprea, George Ruca, Cristian Turtoi, Laurenţiu Buruiană, Doru Roşu, Ionuţ Stamate, Cristian Ciuciuleacă, Alexandru Dobre, Florin Popa, Adrian Corcodel, Lucian Curt, Dragoş Drogeanu, Iani Şiret, Costin Gache (fiul antrenorului Constantin Gache), Florin Panait, Iulian Guda, Sorin Dragomir, Iani Palaşcă, Dumitru Sinani, Iulian Cojocaru sau Cătălin Grigore.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii