Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medaliată mondială la Karate Lavinia Bulilete, din Cernavodă, s-a căsătorit cu Valentin Alexandru Băducă

ro

24 Jun, 2016 00:00 14335 Marime text
 

Foşti practicanţi de Karate, tinerii din Cernavodă Lavinia Bulilete şi Valentin Alexandru Băducă au devenit soţ şi soţie. Lavinia, care e fiica antrenorului Gheorghe Bulilete, a cucerit medalia de bronz la Mondiale 

Lavinia şi Valentin Alexandru au spus „Da!” în faţa ofiţerului de Stare Civilă din Cernavodă. Tinerii se ştiu de mult timp şi au fost apoi şi colegi în sala de antrenament la karate. Au devenit un cuplu pe 10 iunie 2013, iar la trei ani de la acel moment au făcut cununia civilă. În prezent, niciunul nu mai practică arte marţiale, însă Lavinia se mai implică, în calitate de ajutor al tatălui ei, în pregătirea sportivilor în timpul antrenamentelor.
 
Proaspăta familie Băducă îi are ca naşi pe soţii Ţuvichi (Elena şi Mihai), şi ei din Cernavodă, buni prieteni cu cei doi. Prietenii şi cei apropiaţi s-au bucurat mult de vestea pe care le-au dat-o Lavinia şi Valentin Alexandru. „Casă de piatră, Lavinia! Să aveţi întotdeauna înţelepciunea să treceţi peste toate obstacolele întâlnite pe acest drum pe care aţi hotărât să mergeţi împreună!”, „Casă de piatră, Lavinia! Vă pup cu drag!”, „Să fiţi fericiţi şi sănătoşi!”, „Multe împliniri!”, „Casă de piatră! Fericire şi multe lucruri bune!”, „Felicitări, măi copii, să fiţi fericiţi!”, „Casă de piatră, Lavi, şi mult noroc pe noul drum!”, „Iubire şi multă fericire îţi doresc!”, „Casă de piatră, colega!”, „Casă de piatră, copii, fericire, belşug şi linişte în casă!” sau „Să fiţi fericiţi şi să vă iubiţi mereu!”, au fost câteva dintre mesajele de felicitare primite de cei doi.          

Karate în familie

Lavinia Bulilete face parte dintr-o familie în care karatele sunt la loc de cinste. Atât sora sa (mai mică cu doi ani), Georgiana, cât şi tatăl (Gheorghe) şi mama (Elena) sunt binecunoscuţi în lumea acestui sport şi toţi au centură neagră. De loc din Bacău, dar stabilit, ulterior, la Cernavodă, Gheorghe Bulilete a început acest sport în 1987. A fost campion judeţean şi zonal, dar a avut succes şi pe plan naţional, ieşind trei ani la rând campion al României, la kata (luptă imaginară cu unul sau mai mulţi adversari). A concurat până la 33 de ani, după care s-a dedicat antrenoratului. Are centură neagră 5 Dan, iar soţia sa. centură neagră 1 Dan.

Doi pereţi plini cu trofee

Lavinia şi Georgiana şi-au depăşit părinţii în ce priveşte performanţa. Ambele sunt campioane naţionale şi medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de karate Shotokan WSKU, din 2013, de la Istanbul, unde Georgiana a urcat de două ori pe podium la junioare, la kata (individual şi pe echipe), iar Lavinia a fost a treia la senioare, la kumite (cu echipa României). Ambele surori au centura neagră, iar Lavinia a absolvit şi cursul de arbitru.
 
„Lavinia a început karatele la trei ani, iar Georgiana, doi ani mai târziu. La cinci ani, Lavinia a cucerit locul întâi la Cupa Oil Terminal, iar de atunci, diplomele, medaliile şi trofeele au curs. La fel şi în cazul Georgianei. Acasă avem aproape doi pereţi plini cu trofee. În proporţie covârşitoare, sunt ale fetelor, eu am mai puţine. Aş vrea ca toţi părinţii să aibă fete ca ale noastre. Cuminţi, ascultătoare şi dedicate sportului. N-am avut nicio problemă cu ele. Nu ne-au ieşit deloc din cuvânt“, este mândru Gheorghe Bulilete, care l-a pregătit la karate şi pe proaspătul său ginere. Valentin Alexandru Băducă a concurat la Campionatul Naţional şi a obţinut medalia de bronz la kumite. 

Instructor internaţional în Kangoo Jumps

Din 2015, Lavinia s-a dedicat şi unui alt domeniu, cel al aerobicului şi al fitnessului, începând un curs cu Bianca Anton, din Constanţa. Cu această ocazie, medaliata mondială la Karate a descoperit şi Kangoo Jumps (unul dintre cele mai moderne tipuri de aerobic). Lavinia a obţinut licenţă de instructor internaţional în Kangoo Jumps, iar la Sofia a participat, cu echipa României, la un festival internaţional, la care tricolorele au ocupat locul secund. În prezent, Lavinia nu mai practică Kangoo Jumps.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii